Mostek z omletem

Niebanalne mięso na obiad wielkanocny!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Mostek z omletem
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • ok. 1 kg mostka cielęcego
  • 4 jajka
  • 3 łyżki płynnej kremówki
  • łyżka parmezanu
  • gałka muszkatołowa
  • olej
  • 2 ząbki czosnku
  • 8 suszonych pomidorów
  • 2 łyżeczki kaparów
  • 20 czarnych oliwek
  • 150 ml białego wytrawnego wina
  • pieprz cytrynowy
  • sól
Wielkanocne jajka z awokado i pistacjami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na mostek z jajkiem!

  1. Jajka roztrzep z kremówką.
  2. Dodaj parmezan, dopraw solą, pieprzem i gałką.
  3. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, wlej masę i usmaż omlet.
  4. Mięso natrzyj pieprzem cytrynowym, solą i czosnkiem.
  5. Na mięsie połóż omlet, a potem w rzędach pomidory, kapary i oliwki.
  6. Zwiń mięso, tworząc dość zwartą roladę, owiń nitką kuchenną.
  7. Obsmaż na oleju.
  8. Roladę przełóż do brytfanny, polej winem i piecz około 80 minut w 180°C, polewając powstałym sosem.
  9. Podawaj z fasolką.

Zobacz też przepisy na pasztet:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)