Kostki z kaszy z kurczakiem

Kostki z kaszy manny oraz piersi z kurczaka to dobry pomysł na efektowną przekąskę. Sprawdź sama!

DRUKUJ PRZEPIS
Kostki z kaszy z kurczakiem
A. Rogalski
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 250 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 2 szklanki bulionu z kurczaka
  • 5 czubatych łyżek kaszy manny
  • łyżka masła
  • podwójna pierś kurczaka
  • por
  • szczypta kurkumy
  • mielona papryka
  • 3 łyżki oleju
  • żurawina
  • sól
  • pieprz
Tartinki jajeczne - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Mięso kurczaka natrzyj olejem solą, pieprzem, papryką. Odstaw do lodówki na godzinę. Por pokrój w cienkie plasterki.
  2. W garnku z grubym dnem zagotuj bulion z masłem. Wsyp kaszę, kurkumę i gotuj, cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Wyłóż do natłuszczonej foremki na grubość 1,5 cm. Odstaw do ostudzenia. Pokrój na 6 porcji, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i podgrzej w gorącym piekarniku. W tym czasie usmaż mięso na patelni grillowej, pokrój w plasterki. Porcje kaszki obłóż porem oraz kurczakiem. Podawaj z żurawiną.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)