Kolorowe jajka wielkanocne

Oryginalny pomysł na barwne jajka na Wielkanoc!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Kolorowe jajka wielkanocne
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 8 dużych jajek
  • 4 łyżeczki gęstego majonezu
  • 4 łyżeczki ulubionego kawioru
  • kilka kropli soku z cytryny
  • 1/2 miękkiego awokado
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • pieprz
  • 1 płaska łyżeczka chrzanu
  • 2 łyżki posiekanego koperku
Wielkanocne jajka z awokado i pistacjami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na jajka wielkanocne z dodatkami!

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz.
  2. Z czterech jajek odetnij 1/4 wysokości.
  3. Wyjmij żółtka, przełóż do miseczki i razem z awokado, sosem sojowym, chrzanem i koperkiem ugnieć widelcem.
  4. Dopraw pieprzem.
  5. Masą napełnij wydrążone jajka.
  6. Z czterech pozostałych jajek wytnij kliniki, środek oprósz pieprzem, nałóż po łyżeczce majonezu oraz po łyżeczce kawioru wymieszanego z kilkoma kroplami soku cytrynowego.
  7. Odcięte części jajek posiekaj, rozsyp na półmisku.
  8. Ułóż przygotowane jajka i udekoruj koperkiem.

Sprawdź inne przepisy na jajka wielkanocne:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)