Kiełbasa z ziołami

Klasyk na wielkanocny stół!

Weronika Kwaśniak / 8 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Kiełbasa z ziołami
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 8 białych surowych kiełbasek
  • 2 cebule pokrojone w piórka
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 3 gałązki rozmarynu
  • 6 gałązek tymianku
  • majeranek
  • pieprz
  • szczypta soli
  • 6 łyżek oleju
  • 1/2 szklanki wody
Wielkanocna sałatka z brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na kiełbasę z ziołami!

  1. Cebulę wymieszaj z czosnkiem, łyżeczką majeranku, gałązkami ziół, olejem, pieprzem i ewentualnie szczyptą soli.
  2. Połowę cebuli ułóż na dnie żaroodpornego naczynia, obłóż kiełbaskami, przykryj resztą cebuli.
  3. Polej wodą.
  4. Piecz 50 minut w temperaturze 180°C.

Zobacz też kilka przepisów na ciasta wielkanocne:

Babka toffi - przepis
Różana babka wielkanocna - przepis
Ciasta bez pieczenia na Wielkanoc - 11 przepisów
Pomarańczowy mazurek - przepis
Ciasta wielkanocne

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)