Jajka w skorupkach z migdałami

Jeśli nie lubisz migdałów, jajka panieruj w bułce tartej.

DRUKUJ PRZEPIS
Jajka w skorupkach z migdałami
A. Rogalski
Liczba porcji: 5
Czas wykonania: 20 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 5 jajek
  • 5 dag płatków migdałowych
  • łyżka kremówki
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz
  • masło do smażenia

Dodatki:

  • 1 pomidor
  • łyżka posiekanej bazylii
  • łyżeczka oliwy
  • sól
Śródziemnomorskie jajka faszerowane - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. 4 jajka ugotuj na twardo (do wody dodaj soli, żeby nie popękały). Po ostudzeniu przekrój wzdłuż skorupek na połówki. Wyjmij żółtko i białko, ugnieć je widelcem lub posiekaj.
  2. Połowę płatków posiekaj i dodaj ze śmietaną oraz surowym jajkiem do posiekanych jajek. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką.
  3. Nadziej skorupki i panieruj w pozostałych płatkach. Smaż na maśle na złoty kolor.
  4. Pomidor sparz, zdejmij skórkę i posiekaj. Wymieszaj z bazylią, oliwą i szczyptą soli. Wyłóż na gotowe jajka.
Przepis na pyszne jajka znajdziesz także na stronie Gotujmy.pl!
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)