Jajka faszerowane tuńczykiem

Świetnie komponują się ze smakiem rzodkiewki!

Weronika Kwaśniak / 8 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Jajka faszerowane tuńczykiem
serwis prasowy Graal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 10 jajek ugotowanych na twardo
  • tuńczyk w puszce
  • świeże zioła
  • pietruszka
  • szczypiorek
  • tarty chrzan
  • kilka rzodkiewek
  • czerwona papryka
  • jogurt naturalny
Wielkanocne jajka z awokado i pistacjami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na jajka faszerowane tuńczykiem!

  1. Przekrój jajka na połówki.
  2. Wyjmij z nich żółtka.
  3. Żółtka wymieszaj w miseczce z tuńczykiem i świeżymi, posiekanymi ziołami.
  4. Posiekaj szczypiorek i pietruszkę, dodaj do farszu wraz z tartym chrzanem.
  5. Paprykę i rzodkiewkę dokładnie umyj, pokrój na małe kawałeczki. Dodaj do farszu.
  6. Wszystko razem dokładnie wymieszaj z jogurtem naturalnym.
  7. Białka jajek nadziewaj przygotowanym farszem z tuńczyka i warzyw.

Na podstawie materiałów prasowych marki Graal

Zobacz też wielkanocne zbiory przepisów:

Przepis na babkę wielkanocną - 26 pomysłów
Jajka wielkanocne - 19 przepisów
Ciasta bez pieczenia na Wielkanoc - 11 przepisów
Wegetariańskie przepisy na Wielkanoc - 11 pomysłów
Wielkanocny pasztet - 21 przepisów

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)