Jajka faszerowane serem żółtym

Pyszne danie z zaledwie kilku składników!

Weronika Kwaśniak / 9 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Jajka faszerowane serem żółtym
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 8 dużych jajek
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 5 dag ostrego sera żółtego
  • szczypta słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
Wielkanocne jajka z awokado i pistacjami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na jajka faszerowane serem żółtym!

  1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź.
  2. Bardzo ostrym nożem przekrój na połówki uważając, aby nie uszkodzić skorupek.
  3. Delikatnie wydrąż.
  4. Żółtka i białka posiekaj, wymieszaj z posiekaną natką, połową pokrojonego w kostkę sera.
  5. Dopraw solą, pieprzem i szczyptą papryki.
  6. Masą napełnij skorupki, wierzch obłóż kawałkami pozostałego sera.
  7. Ułóż na blaszce i piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C.
  8. Podawaj ciepłe.

Zobacz więcej świetnych przepisów na Wielkanoc:

Ciasta na Wielkanoc
Śniadanie wielkanocne
Obiad wielkanocny
Pasztet z marchwi i soczewicy

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
sekendra/8 miesięcy temu
uuuu mniam, kocham jajka faszerowane serem żółtym, a ten przepis na bank mi sie przyda