Indycza rolada curry

Może przyrządzisz ją na wielkanocny obiad?

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Indycza rolada curry
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 80 dag piersi z indyka
  • duża marchew
  • 2 łyżeczki curry
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • mielona kolendra
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • olej
  • sól
  • pieprz
Wielkanocna sałatka z brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na roladę z indyka!

  1. Marchew obierz, pokrój w grube długie słupki.
  2. Wrzuć na lekko posolony wrzątek, gotuj około 2 minuty. 
  3. Mięso rozkrój na płat grubości 2-3 cm.
  4. Przykryj folią spożywczą, lekko rozbij.
  5. Posyp obficie curry oraz kurkumą, szczyptą kolendry, soli i pieprzu.
  6. Na mięsie ułóż marchewkę, posyp odsączoną kukurydzą.
  7. Zwiń roladę, obwiąż ją bawełnianym sznurkiem.
  8. Posyp curry i kurkumą, skrop olejem.
  9. Zawiń w folię aluminiową.
  10. Piecz 70 minut w 185°C.
  11. Po tym czasie folię rozchyl i piecz jeszcze około 20 minut, aż rolada się zrumieni.
  12. Podawaj z duszonym szpinakiem.

Zobacz też przepisy na babki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)