Flądra z pastą chili

Rybę możesz podać z ugotowanym na sypko ryżem lub chrupiącym świeżym chlebem.

DRUKUJ PRZEPIS
Flądra z pastą chili
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 45 min
Ilość kalorii: 230 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 4 flądry
  • 2 papryczki chili
  • 3 ząbki czosnku
  • pęczek natki
  • sok z całej cytryny
  • 8 łyżek oleju
  • 4 duże pomidory
  • 4 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
Gulasz rybny - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Chili posiekaj z czosnkiem, natką, połącz z olejem i sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.
  2. Ryby opłucz, ułóż na blasze, natrzyj pastą z chili. Piecz 25 min (190 st.). Sparz pomidory, obierz i pokrój w kostkę. Czosnek pokrój w plasterki. Na patelni roztop masło, dodaj pomidory i czosnek. Smaż 5 min. Dopraw solą i pieprzem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)