Farsze i sosy do jajek na twardo

Nie zabraknie ich na żadnym świątecznym stole. Podaj jajka z naszymi doskonałymi dodatkami!

Jajka to symbol Wielkanocy – dzielimy się nimi przed śniadaniem i zajadamy w ciągu całych świąt. Najprościej jest ugotować je na twardo i podać z majonezem lub chrzanem. Niewiele trudniejsze jest przygotowanie farszów i na pełnienie nimi połówek jajek. Proponujemy kilka doskonałych sosów, z klasycznym sosem tatarskim na czele, i kilka ciekawych nadzień. Możesz je przyrządzić w Wielką Sobotę i przechować do rana w lodówce.

PAMIĘTAJ!

Jajka gotuj na twardo maksymalnie 10 minut (od zagotowania wody). Zbyt długie gotowanie sprawi, że wokół żółtek pojawią się brzydkie, sine obwódki.

Zobacz przepisy na fenomenalne farsze i sosy do jajek na twardo!

Śródziemnomorskie jajka faszerowane - Kasia gotuje z Polki.pl
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)