Biała kiełbasa w cieście francuskim z musztardą francuską

Pyszne roladki z kiełbasą podawaj z ostrymi sosami i piklami. Możesz zaserwować je zarówno na wielkanocne śniadanie, jak i jako przekąski na późniejsze spotkanie z rodziną.

DRUKUJ PRZEPIS
Biała kiełbasa w cieście francuskim z musztardą francuską
A. Rogalski
Liczba porcji: 10
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 200 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 5 średnich parzonych białych kiełbasek
  • opakowanie ciasta francuskiego w jednym płacie (ok. 45 dag)
  • mały słoiczek musztardy francuskiej
  • jajko
  • kminek
  • sezam
  • czarnuszka
Śródziemnomorskie jajka faszerowane - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Ciasto francuskie rozmroź na dolnej półce w lodówce, a następnie wyjmij, rozwiń i  pokrój na 10 równych prostokątów. Każdy prostokąt posmaruj musztardą francuską.
  2. Kiełbaski przekrój w poprzek na pół. Połówki kiełbasek zawiń w kawałki ciasta francuskiego. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż na niej kiełbaski w cieście, po czym posmaruj je jajkiem rozmieszanym z łyżką wody. Posyp sezamem, czarnuszką oraz kminkiem. Piecz 30 min (200 st.).
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/rok temu
Pyszne!!!! Ja brałam bez kminku i czarnuszki. PYSZNE!