Jajka faszerowane pastami

Jajka gotuj maksymalnie 10 minut, gdyż w przeciwnym wypadku stracą swój piękny kolor.

DRUKUJ PRZEPIS
Jajka faszerowane pastami
A. Rogalski
Liczba porcji: 8
Czas wykonania: 30 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 8 jajek na twardo

Pasty do jajek:

  • 5 łyżek miękkiej fety
  • 7 łyżek majonezu
  • 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • łyżka drobno posiekanej dymki
  • pół strąka czerwonej konserwowej papryki
  • 2 łyżki musztardy miodowej
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • curry
  • mielona papryka
  • chili
  • sól, pieprz

Do dekoracji:

  • łyżka kawioru
  • pomidorki koktajlowe
  • krewetki koktajlowe
  • paseczki papryki
  • cząstki cytryny
  • pieprz marynowany
  • świeże zioła
Wielkanocne jajka z awokado i pistacjami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Jajka obierz ze skorupek i przekrój wzdłuż na pół. Wyjmij żółtka i utrzyj na pastę z majonezem. Gotową pastę podziel na pół.
  2. Jedną część pasty wymieszaj dokładnie z musztardą i sporą szczyptą curry. Do drugiej dodaj zmiksowaną konserwową paprykę, koncentrat pomidorowy oraz po szczypcie chili i mielonej papryki. Fetę utrzyj z jogurtem i wymieszaj z ziołami oraz posiekaną dymką.
  3. Pastami wypełnij przygotowane połówki białek. Udekoruj dowolnie kawiorem, krewetkami koktajlowymi, paseczkami świeżej papryki, pomidorkami koktajlowymi, marynowanym pieprzem oraz cząstkami cytryny i świeżymi ziołami.
  4. Jajka faszerowane podawaj jako przystawki lub jedno z dań śniadaniowych.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/2 lata temu
fajnie, tylko zdjęcie to zupełnie inna bajka niż przepis który podajecie
/2 lata temu
macie jakiś pomysł na konkus kulinarny