POLECAMY

19 pomysłów na jajka wielkanocne

W szynce, w galarecie, faszerowane, nadziewane... Sprawdź wszystkie przepisy!

Jajka to podstawa wielkanocnego menu. Najczęściej podajemy je w bardzo tradycyjnej formie - ozdobione odrobiną majonezu. Tak naprawdę jajka wielkanocne można jednak przyrządzić na wiele różnych sposobów!

Jajka wielkanocne: najlepsze pomysły

Tej Wielkanocy zaskocz swoich domowników i gości. Nawet ci, którzy nie przepadają za jedzeniem jajek, na pewno docenią twój kunszt kulinarny! Na wielkanocne śniadanie możesz przygotować np. śródziemnomorskie jajka faszerowane, jajka faszerowane na zielono albo jajka muchomorki. To jednak nie wszystkie inspiracje!

Sprawdź 19 pomysłów na jajka wielkanocne!

Sprawdź inne porady:

Wielkanocne jajka z awokado i pistacjami - Kasia gotuje z Polki.pl
Wielkanocne jajka z awokado i pistacjami - Kasia gotuje z Polki.pl
Nietypowa przekąska na świąteczny stół!
Jajka faszerowane pistacjami
Jajka faszerowane pistacjami
Wykwintna przekąska idealna na Wielkanoc!
Kolorowe jajka wielkanocne
Kolorowe jajka wielkanocne
Oryginalny pomysł na barwne jajka na Wielkanoc!
Śródziemnomorskie jajka faszerowane - Kasia gotuje z Polki.pl
Śródziemnomorskie jajka faszerowane - Kasia gotuje z Polki.pl
Śródziemnomorskie jajka faszerowane to wielkanocne danie w nieco innym, zaskakującym wydaniu. Spróbujesz?
Terrina jajeczna na Wielkanoc
Terrina jajeczna na Wielkanoc
Oryginalny pomysł na jajka wielkanocne!
Galaretka warzywno-jajeczna
Galaretka warzywno-jajeczna
Smaczna przystawka, idealna zwłaszcza na Wielkanoc!
Wielkanocne jajka w szynce suszonej
Wielkanocne jajka w szynce suszonej
Świetna alternatywa dla tradycyjnych jajek w majonezie!
Wielkanocne jajka po polsku Magdy Gessler
Wielkanocne jajka po polsku Magdy Gessler
Specjalnie dla Polki.pl słynna restauratorka Magda Gessler zdradziła przepis na fenomenalne jajka po polsku! Zobacz!
Jajka z pastami
Jajka z pastami
Jajka z pastą z tuńczyka oraz z pastą z musztardy to idealne danie, które możesz podać podczas świąt jako elegancką przekąskę.
Jajka faszerowane dwiema pastami
Jajka faszerowane dwiema pastami
Jako dodatek do faszerowanych jajek podaj pikantny sos czosnkowy. Zaskocz swoich bliskich pomysłowością i wspaniałym smakiem tych jajek!
Jajka w skorupkach z migdałami
Jajka w skorupkach z migdałami
Jeśli nie lubisz migdałów, jajka panieruj w bułce tartej.
Jajka faszerowane pastami
Jajka faszerowane pastami
Jajka gotuj maksymalnie 10 minut, gdyż w przeciwnym wypadku stracą swój piękny kolor.
Jajko w sosie koperkowym
Jajko w sosie koperkowym
Danie doskonale smakuje również z sosem chrzanowym (zamiast koperku dodaj łyżkę tartego chrzanu).
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/rok temu
ja uważam że jajka wielkanocne powinny być z majonezem i tyle.