Polki.pl
kom. (3)

Żurek wielkanocny na wędzonce

Składniki

  • 1/2 kg wędzonego boczku

  • włoszczyzna
  • 1/2 litra gotowego zakwasu na żur
  • 1 szklanka śmietany
  • 1 cebula
  • listek laurowy, majeranek
  • Vegeta

Sposób przygotowania

Cebulę obrać i opalić nad płomieniem. Włoszczyznę dokładnie obrać i umyć. Jedną marchewkę zetrzeć na tarce, resztę włoszczyzny pokroić na kawałki. Boczek wędzony, włoszczyznę
i cebulę włożyć do garnka, zalać 1,5 litra wody, dodać listek laurowy i 1 łyżeczkę Vegety. Gotować około 1 godziny. Boczek wyjąć, a wywar przecedzić. Do wywaru dodać śmietanę, zakwas oraz startą marchewkę. Wymieszać, zagotować i przyprawić majerankiem. Podawać
z jajkami gotowanymi na twardo i kiełbasą.

Oceń0.00 / 0

Podobne w temacie Zupy

Skomentuj Żurek wielkanocny na wędzonce

Gość
Gość We-Dwoje.pl
Niedziela | 17 Kwi 11, 12:27
0    nie oceniono 0
Gość We-Dwoje.pl
Re: Żurek wielkanocny na wędzoncekucharek,to nie podrobka vegety tylko rownorzedna przyprawa innego producenta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kamil
Niedziela | 18 Maj 08, 12:42
0    nie oceniono 0
Kamil
Re: Żurek wielkanocny na wędzonceJak dodajesz vegety to z ciebie dupa nie kucharz
wacek
Środa | 10 Gru 08, 12:34
0    nie oceniono 0
wacek
Re: Re: Żurek wielkanocny na wędzoncewidzę że z ciebie palancie '' niezły kucharz '' vegeta jest bardzo dobra uniwersalną przyprawą do praktycznie wszystkiego tylko z nią potrawa nabiera wyjątkowego smaku ale tylko z vegeta nie tam jakieś podróbki typu kucharek czy coś w tym stylu

Podobne do Żurek wielkanocny na wędzonce

Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl