Polki.pl
kom. (0)

Żur wigilijny

Składniki

  • kawałek selera,

  • 2 pietruszki,
  • kilka suszonych prawdziwków,
  • 3/4 litra żuru,
  • czosnek,
  • sól

Sposób przygotowania

Przygotowujemy wywar z pietruszki, selera i grzybów, a kiedy warzywa będą miękkie, przecedzamy przez sitko, dodajemy żur i czosnek. Podajemy z ziemniakami z wody, ze śmietaną.

Oceń0.00 / 0

Podobne w temacie Zupy

  • Zupa ze świeżych szparagówZupa ze świeżych szparagówNaturalną przyprawę wymieszaj z 1 łyżka oliwy z oliwek i natrzyj nią umyte i osuszone dzwonka łososia. Odstaw...
  • Krupnik staropolski z mięsemKrupnik staropolski z mięsemKaszę dokładnie wypłucz, następnie zalej wodą, dodaj kostkę Knorr i gotuj powoli aż lekko zmięknie. W drugim...
  • Chłodnik pomidorowyChłodnik pomidorowyWszystkie warzywa dokładnie umyć. Część ogórka i papryki pokroić w drobną kostkę, a resztę dokładnie...
  • Zupa fasolowa na chłodne, jesienne dniZupa fasolowa na chłodne,...Fasolę należy namoczyć minimum parę godzin przed gotowaniem. Do garnka z wodą wkładamy liść laurowy, ziele, a...

Skomentuj Żur wigilijny

Gość

Podobne do Żur wigilijny

Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl