Polki.pl
kom. (0)

Żur wigilijny

Składniki

  • kawałek selera,

  • 2 pietruszki,
  • kilka suszonych prawdziwków,
  • 3/4 litra żuru,
  • czosnek,
  • sól

Sposób przygotowania

Przygotowujemy wywar z pietruszki, selera i grzybów, a kiedy warzywa będą miękkie, przecedzamy przez sitko, dodajemy żur i czosnek. Podajemy z ziemniakami z wody, ze śmietaną.

Oceń0.00 / 0

Podobne w temacie Zupy

  • Zupa krem z seleraZupa krem z seleraUgotuj wywar z 2 litrów wody, mięsa i warzyw, z dodatkiem przypraw oraz kostki Rosołu z kury z pietruszką i...
  • Zupa fasolowa na chłodne, jesienne dniZupa fasolowa na chłodne,...Fasolę należy namoczyć minimum parę godzin przed gotowaniem. Do garnka z wodą wkładamy liść laurowy, ziele, a...
  • Krupnik staropolski z mięsemKrupnik staropolski z mięsemKaszę dokładnie wypłucz, następnie zalej wodą, dodaj kostkę Knorr i gotuj powoli aż lekko zmięknie. W drugim...
  • Chłodnik z pomidorów malinowych z truskawkami i guacamoleChłodnik z pomidorów malinowych...W najnowszej książeczce kulinarnej "Party" Robert Sowa podaje swój przepis na wyjątkowy chłodnik. Nam bardzo...

Skomentuj Żur wigilijny

Gość

Podobne do Żur wigilijny

Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl