Zapraszamy na dania ze smakiem dla całej rodziny!

NOWOŚĆ! KAMIS przedstawia innowacyjne mieszanki naturalnych przypraw, ziół i warzyw, które po dodaniu kilku składników przerodzą się w apetyczne DANIE czyli…
/ 17.09.2010 08:14

KAMIS przedstawia innowacyjne mieszanki naturalnych przypraw, ziół i warzyw, które po dodaniu kilku składników przerodzą się w apetyczne DANIE czyli…

Co zaproponować rodzinie na obiad? Jak zaskoczyć ich czymś pysznym i nowym a zarazem łatwym i szybkim w przygotowaniu? Te pytania zadaje sobie każdego dnia wiele kobiet. Inspiracją są najnowsze produkty KAMIS – Dania ze Smakiem. Zapiekanka makaronowa po bolońsku, Piramidki z kurczaka złociste, Kurczak w sosie prowansalskim, Zapiekanka ziemniaczana po zbójnicku, Ryba w sosie cytrynowym to pięć wyjątkowych potraw i pięć nowych produktów KAMIS.

To propozycja dla zapracowanych pań domu. Dzięki ich bogatej recepturze pełnej smaku i aromatu naturalnych ziół i przypraw sukces kulinarny mamy zapewniony! Mieszanki Dania ze Smakiem KAMIS to gwarancja doskonałego i powtarzalnego smaku przygotowywanych potraw. Wystarczy dodać kilka łatwo dostępnych składników i przyrządzić je zgodnie z przepisem na opakowaniu, by powstało danie ze smakiem. Co ważne, przepisy są proste, a przygotowywanie trwa od 15 do 45 minut, co bardzo ułatwia funkcjonowanie w kuchni. Atutem produktów jest ich naturalność. Są unikalnymi mieszankami ziół, przypraw i warzyw najwyższej jakości, skomponowanymi w taki sposób, by zapewnić najlepszy i “pełny” smak proponowanym daniom. Oferta jest szeroka i zróżnicowana, oparta na gustach Polaków.
Każde opakowanie Dania ze Smakiem to potrawa dla 4 osób. Przepisy są przedstawione w bardzo czytelny sposób, “krok po kroku”, w formie obrazkowej. Wszystko po to, by ułatwić przygotowywania pysznych dań.

Danie ze Smakiem KAMIS złociste piramidki z kurczaka
Danie ze Smakiem KAMIS Piramidki z kurczaka złociste KAMIS, to pierwsza na rynku propozycja bardzo oryginalnego i pysznego dania, które zachwyci całą rodzinę smakiem i sposobem podania. To mieszanka aromatycznych przypraw: czosnku, słodkiej papryki, kurkumy, kolendry oraz imbiru. Wszystko to sprawia, że mięso zyskuje złocisty, apetyczny kolor i wyjątkowy smak. Mieszanka służy również do doprawiania jogurtu, który stanowi sos do sałatki, będącej elementem potrawy.
Kluczem do sukcesu jest wyjątkowy smak i unikalny sposób podania w formie piramidki składającej się z 3 warstw złocistego kurczaka przełożonych sałatką z kapusty pekińskiej lub sałaty lodowej.

Przygotowanie dania jest proste, wystarczy 20 minut, by wyczarować złociste piramidki z kurczaka. Niezbędne składniki to: 4 filety drobiowe, ½ kapusty pekińskiej lub lodowej, 200g jogurtu naturalnego, 1 opakowanie przyprawy Piramidki z kurczaka złociste i 4 szpadki do szaszłyków.
Jogurt należy wymieszać z 1 łyżeczką przyprawy, następnie dodać pokrojoną w paski kapustę lub sałatę i odstawię na kilka minut. Każdy filet rozbić cienko, posypać z każdej strony połową łyżeczki przyprawy i pokroić na 3 równe części. Jogurt z kapustą ponownie przemieszać. Złożyć piramidki w następującej kolejnosci: filet, 1 łyżeczka kapusty z jogurtem, filet, 1 łyżeczka kapusty z jogurtem, filet. Całość przepić szpadką. Podawać z frytkami. Proste prawda? Smacznego!

Danie ze Smakiem KAMIS Zapiekanka makaronowa po bolońsku
Zapiekanka to danie, które lubi większość pań domu – tanie i proste w przygotowaniu, można ją wyczarować z bardzo różnorodnych składników dostępnych we własnej lodówce. Danie ze Smakiem KAMIS Zapiekanka makaronowa po bolońsku to propozycja pysznej zapiekanki “z charakterem”, we włoskim stylu, którą łatwo i szybko można przyrządzić.
To mieszanka aromatycznych ziół i przypraw, używanych we włoskiej kuchni tj: czosnek, oregano, bazylia, cząber, tymianek, lubczyk, ziele angielskie.

Aby przyrządzić Zapiekanka makaronowa po bolońsku potrzebne są takie składniki jak: 350 g makaron, 300 g mięsa mielonego, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 100 g żółtego sera i oczywiście opakowanie Danie ze Smakiem KAMIS Zapiekanka makaronowa po bolońsku. Czas przygotowania to 45 minut.

Makaron ugotować na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć mięso. Dodać koncentrat, 250 ml wody, całe opakowanie przyprawy Zapiekanka makaronowa po bolońsku i wymieszać. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, przełożyć makaron, polać sosem mięsnym, posypać żółtym serem i zapiekać około 25 minut w temp. 200 stopni Celsjusza. Smaczego!

Danie ze Smakiem KAMIS Zapiekanka ziemniaczana po zbójnicku
W linii Dań ze Smakiem proponujemy przepisy na popularne i proste zapiekanki, które są doskonałą propozycją na obiad dla całej rodziny. Zapiekanka ziemniaczane z dodatkiem kiełbasy to bardzo sycące danie, element zbójnicki w nazwie podkreśla mięsny charakter potrawy i zdecydowany charakter przypraw w nim użytych. Danie ze Smakiem KAMIS Zapiekanka ziemniaczana po zbójnicku to propozycja takiego wyrazistego dania opartego na aromatycznych ziołach, przyprawach i warzywach, tj.: czosnek, papryka słodka, szczypiorek, rozmaryn, pieprz biały, cebula, bazylia, koperek, natka pietruszki.

Sposób przygotowania jest prosty i można ją przyrządzić w 35 minut. Niezbędne składniki to: 800 g ziemniaków, 200 g kiełbasy, 1 średnia cebula, 200 ml śmietanki UTH 30%(lub jogurtu bałkańskiego), 80 g startego żółtego sera, olej, 1 opakowanie przyprawy Zapiekanka ziemniaczana po zbójnicku.

Ziemniaki obrać i pokroić w plastry o grubości 3-4 mm. Wrzucić je do gorącej, nieosolonej wody, zagotować, a następnie gotować przez 10 minut, odcedzić. Cebulę i kiełbasą pokroić w półplasterki. Całe opakowanie przyprawy Zapiekanka ziemniaczana po zbójnicku wymieszać ze śmietanką. Naczynie żaroodporne posmarować olejem. Ziemniaki ułożyć w naczyniu i zalać śmietanką. Następnie ułożyć cebulę, kiełbasą i posypać serem. Zapiekać około 15 minut w temp. 250 stopni Celsjusza. Smacznego!

Danie ze Smakiem KAMIS Kurczak w sosie prowansalskim KAMIS

Danie ze Smakiem KAMIS Kurczak w sosie prowansalskim KAMIS to wykwintne danie we francuskim stylu, prosto ze słonecznej Prowansji. Jest to zarazem bardzo bogata mieszanka ziół i przypraw, która sprawia, że mięso i sos zyskują wyjątkowy, zrównoważony smak. W jej skład wchodzą m.in.: cebula, czosnek, papryka słodka, pomidor, pieprz czarny, bazylia, majeranek, rozmaryn, cząber, szałwia, oregano, kurkuma, tymianek i mięta. Danie w takim towarzystwie ziół i przypraw jest niepowtarzalne. To doskonała propozycja zarówno na codzienny obiad, jak i na specjalne okazje.

Czas przygotowania to jedynie 20 minut. Wystarczy dodać 500 g piersi z kurczaka, 200 ml śmietanki UTH 18%, 3 łyżki oleju, 1 opakowanie przyprawy Kurczak w sosie prowansalskim. Mięso pokroić na małe kawałki i podsmażać na gorącym oleju przez 5 minut. Zawartość opakowania wymieszać ze śmietanką i 100 ml wody, a następnie dodać do mięsa. Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut od czasu do czasu mieszając. Danie podawać z ryżem lub ziemniakami. Smacznego!

Danie ze Smakiem KAMIS Ryba w sosie cytrynowym

W tygodniowym menu nie może zabraknąć ryby - zdrowej, pożywnej, smacznej i oczywiście cytrynowej. Danie ze Smakiem KAMIS Ryba w sosie cytrynowym to mieszanka ziół, przypraw i warzyw, które nadają rybie cytrynowy smak z wyraźną nutą koperku i czosnku. W skład mieszanki wchodzą m. in.: koperek, pieprz czarny, cebula, czosnek, kurkuma, skórka cytrynowa.
Aby przygotować Ryba w sosie cytrynowym wystarczy jedynie 15 minut. Niezbędne jest 6 mrożonych kostek ryby, 250 ml śmietanki UTH 18%, 1 opakowania przyprawy Ryba w sosie cytrynowym.

Na dużą patelnię (28 cm) wyłożyć kostki ryby. Zawartość torebki wymieszać ze śmietanką i zalać ryby. Gotować na średnim ogniu 5 minut. Kostki przewrócić na drugą stronę i gotować 5-10 minut (aż sos zgęstnieje), od czasu do czasu mieszając. Danie podawać z ziemniakami z wody i sałatą z sosem winegret. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA