Polki.pl
kom. (0)

Wieprzowina w sosie chrzanowym

 

Składniki

  •  

    6 plastrów szynki lub schabu,

    Wieprzowina w sosie chrzanowym

  • 3 ząbki czosnku,
  • 3 łyżki chrzanu w słoiczku,
  • szklanka kwaśnej śmietany
  • olej,
  • kostka rosołowa,
  • ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Mięso natrzeć solą, pieprzem, majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie kotlety rozbić tłuczkiem i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Następnie zalewamy wrzątkiem, wrzucamy kostkę rosołową, ziele, liść laurowy i gotujemy do miękkości. Śmietanę mieszamy z chrzanem i dodajemy do mięsa. Jeśli sos jest za rzadki, zagęszczamy go mąką.

Oceń0.00 / 0

Podobne w temacie Wieprzowina

Skomentuj Wieprzowina w sosie chrzanowym

Gość

Podobne do Wieprzowina w sosie chrzanowym

Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl