Polki.pl
kom. (0)

Sałatka zielono-żółta

Składniki

  •  

    3 średnie pory,
  • 3 jajka,
  • 0.5 puszki kukurydzy,
  • 2 małe kiszone ogórki,
  • 1 łyżka musztardy,
  • 3 łyżki majonezu,
  • sól,
  • pieprz,
  • szczypta cukru.

Sposób przygotowania

Jajka włożyć do wrzącej, osolonej wody, gotować ok. 7 min. Wyjąć, włożyć na kilka minut do zimnej wody. Przestudzone obrać.

Pory przekroić wzdłuż na pół, dokładne umyć pod bieżącą wodą, osuszyć. Pokroić w cienkie paseczki. Kukurydzę osaczyć z zalewy. Ogórki i 2 jajka pokroić w kostkę. Z trzeciego jajka wyjąć żółtko i odłożyć. Białko posiekać.

Żółtko rozgnieść widelcem, dodać majonez i musztardę, wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Pory, jajka, ogórek i kukurydzę włożyć do salaterki, polać sosem, delikatne wymieszać.

fot. sxc.hu

Oceń0.00 / 0

Podobne w temacie Sałatki, przekąski

Skomentuj Sałatka zielono-żółta

Gość

Podobne do Sałatka zielono-żółta

Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl