Polki.pl
kom. (0)

Polędwiczki z morelą

Składniki

  • 0,5 kg polędwiczek
  • 20 dkg suszonych moreli
  • sól
  • pieprz
  • śliwowica

Sposób przygotowania

Polędwiczki dzielimy na kawałki o długości 6 cm. Ostrym nożem z ostrym czubkiem wbijamy się
w polędwiczkę robiąc rodzaj tunelu wzdłuż mięsa. Następnie wkładamy do uzyskanego w ten sposób
otworu suszone morele, solimy mięso, pieprzymy i wrzucamy na rozgrzaną patelnie
z oliwką z kawałkiem masła i smażymy po 3 minuty z każdej strony.Następnie wlewamy tyle małych
kieliszków śliwowicy ile mamy kawałków polędwicy na patelni, przykrywamy i  danie gotowe.

Oceń0.00 / 0

Podobne w temacie Potrawy mięsne

Skomentuj Polędwiczki z morelą

Gość

Podobne do Polędwiczki z morelą

Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl