Polki.pl
kom. (1)

Polędwica w ziołach


Składniki
60 dag polędwicy wołowej
3 ząbki czosnku
pół łyżeczki estragonu i bazylii
łyżka soku z cytryny
sól
pieprz
łyżka oliwy
2 łyżki masła
kieliszek białego wytrawnego wina
koperek,pietruszka.

Sposób przygotowania
Polędwice natrzeć roztartym czosnkiem, skropić oliwa.

Na patelni stopić łyżkę masła, obsmażyć polędwice ze wszystkich stron, przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do nagrzanego piekarnika na 10 minut.

W rondlu stopić pozostałe masło, wrzucić zioła i wyjętą z piekarnika polędwice , pokrojoną na plastry. Oprószyć suszonymi ziołami, skropić winem i dusić na małym ogniu przez 15 minut.

Przed podaniem posolić i skropić sokiem z cytryny.
Oceń0.00 / 0

Podobne w temacie Wołowina

  • Wołowy kociołekWołowy kociołekWołowinę kroimy w kostkę i smażymy na gorącym tłuszczu. Dodajemy czosnek, pokrojone w paski papryki,...
  • Grillowany kebab MassalamDomowy kebab z grillaNiepowtarzalny smak domowego kebabu - pomysł na pyszne danie z grilla!
  • Gulasz z jagnięcinyGulasz z jagnięcinyJagnięcinę umyj i osusz. Następnie pokrój w trzycentymetrową kostkę i obsmaż w garnku. Marchew przekrój na...
  • TatarTatarDo 0,5 kg mięsa mielonego wołowego dodajemy pokrojone w kostkę ogórki konserwowe i cebulę pokrojoną w kostkę,...

Skomentuj Polędwica w ziołach

Gość
Gość We-Dwoje.pl
Środa | 1 Paź 08, 17:42
0    nie oceniono 0
Gość We-Dwoje.pl
Re: Polędwica w ziołachmało szczegółowy ten przepis/ kiepsko!

Podobne do Polędwica w ziołach

Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl