Naleśniki z hummusem i paprykarzem - przepis Piotra Kucharskiego

Poznajcie przepis na zdrowe, pełnoziarniste naleśniki zapiekane z wegetariańskim paprykarzem i hummusem.

Piotr Kucharski dobrze znany z telewizji śniadaniowej zdradza swój przepis na pełnoziarniste naleśniki zapiekane z wegetariańskim paprykarzem!

Naleśniki z hummusem i paprykarzem - przepis Piotra Kucharskiego

Fot. Materiały prasowe Primavika

Ze szpinakiem, serem, cukrem, dżemem, warzywami, jabłkami czy mięsem – to wszystko już było i wielu z nas zdążyło znudzić. A przecież naleśniki to ogromny, kulinarny potencjał! Okazuje się, że polskie naleśniki świetnie pasują do egzotycznego hummusu i wegetariańskiego paprykarza!

Składniki:

• 1 szklanka mleka
• 1 szklanka wody
• 1 jajko
• 0,5 szklanki mąki pszennej
• 0,5 szklanki mąki pszennej razowej
• 1 słoik paprykarza wegetariańskiego z kaszą jaglaną Primavika
• 1 słoiczek hummusu paprykowego Primavika
• olej do smażenia
• 3 łyżki śmietany
• szczypta soli

Wykonanie:

1) Wymieszać składniki ciasta na gładką masę.

2) Następnie usmażyć cienkie naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.

3) Naleśniki posmarować cienko paprykarzem i zwinąć w rulon. Ułożyć jeden obok drugiego w naczyniu do zapiekania.

4) Trzy łyżki humusu paprykowego wymieszać ze śmietaną i posmarować po wierzchu.

5) Zapiec w rozgrzanym piekarniki do 180ºC przez 20 minut. Naleśniki podawać z humusem jako sosem.

Szybko, smacznie i zdrowo!

Na podstawie materiałów prasowych Primavika

Redakcja poleca

REKLAMA