Polki.pl
kom. (1)

Kukułkówka

Składniki

Kukułkówka

  • 0,5 l wódki (spirytus, jeżeli lubimy mocny alkohol),
  • 30 dag kukułek,
  • woda, której ilość zależy od tego, jak mocny trunek chcemy mieć.

Sposób przygotowania

Najlepszym sposobem jest wrzucenie cukierków do alkoholu i wody, pozostawienie do rozpuszczenia (około 3 dni). W tym czasie należy mieszać alkohol (wstrząsać butelką czy słoikiem), aby cukierki dokładnie się rozpuściły. Szybszą alternatywą jest rozpuszczenie cukierków przez podgrzanie i zmieszanie z alkoholem - wtedy jeszcze tego samego dnia można delektować się cudnym smakiem.

Oceń3.00 / 2

Podobne w temacie Alkoholowe

  • Grey Goose Scarlet PunchGrey Goose Scarlet PunchPołączyć wszystkie składniki w wazie do ponczu. Następnie dodać świeże maliny oraz kilka plasterków cytryny.
  • Baileys z kawąBaileys z kawąPrzygotuj świeżą kawę w ekspresie...
  • MargaritaMargaritaSkładniki należy wymieszać w shakerze z lodem i wlać do wcześniej przygotowanego kieliszka.
  • Margarita truskawkowaMargarita truskawkowaDo dzbanka miksera wlać Tequilę Camino Real Blanco, Cointreau, sok z limonek, ...

Skomentuj Kukułkówka

Gość
Gość We-Dwoje.pl
Sobota | 20 Paź 12, 17:53
0    nie oceniono 0
Gość We-Dwoje.pl
Re: KukułkówkaNiestety jest to przepis który nie wyjdzie, a raczej zrobi się z tego wódka o smaku kukułki a nie smaczny likierek. Poza tym, żeby cukier się rozpuścił w ciągu 3 dni to tylko cud potrzebny. Najlepiej rozpuścić cukier w ciepłej wodzie i do całości dodać skondensowane niesłodzone mleczko.

Zobacz także w We-Dwoje.pl

Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl