Polki.pl
kom. (2)

Kotlety z grzybów


Składniki
1 kg dowolnych świeżych grzybów
jajo
2 cebule,
2 czerstwe bułki,
3/4 szklanki mleka,
olej,
tarta bułka,
pieprz,
sól

Sposób przygotowania
Grzyby umyć, pokroić, podlać odrobiną wody i dusić 15 min. Następnie osączyć i zemleć. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na oleju.

Do grzybów dodać jajo, namoczone w mleku i mocno odciśnięte bułki, pieprz, sól oraz cebulkę. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dosypać nieco tartej bułki. Wymieszać, uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce. Usmażyć na oleju na rumiano. Podawać z dowolną surówką.
Oceń5.00 / 1

Podobne w temacie Potrawy jarskie

Skomentuj Kotlety z grzybów

Gość
Gość We-Dwoje.pl
Niedziela | 21 Mar 10, 21:40
0    nie oceniono 0
Gość We-Dwoje.pl
Re: Kotlety z grzybówHello, wole przepisy, gdzie sa zdjecia, ale trudno. Przepis jest na modle kotletow mielonych, wg mnie te bulki nie sa potrzebne (dodatkowe kalorie). Dodalabym wiecej innych warzyw, jak czerwona papryka, zielona pietruszka i dla scalenia oczywiscie jajka. Jak musi byc bulka, to jako alternatywe proponuje pokruszone chrupkii kukurydziane lub inne...
Gość We-Dwoje.pl
Piątek | 14 Sie 09, 00:25
0    nie oceniono 0
Gość We-Dwoje.pl
Re: Kotlety z grzybówsugerowałbym nie mielić, a jedynie poszatkować świeże grzyby.

Podobne do Kotlety z grzybów

Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl