Polki.pl
kom. (2)

Klopsiki z jajek

Składniki

  • 6 jajek
  • 4 ziemniaki
  • mała cebula
  • pół łyżeczki sproszkowanej kozieradki lub przyprawy curry
  • 1,5 łyżki masła lub margaryny
  • 3 łyżki tartej bułki
  • natka pietruszki
  • olej do smażenia
  • sól

Sposób przygotowania

4 jajka ugotować na twardo. Ziemniaki ugotowane w mundurkach, obrać i rozetrzeć na purée. Cebulę drobno posiekać i zrumienić na maśle, dodając kozieradkę albo curry. Jajka posiekać drobno, zmieszać z ziemniakami i cebulą, posolić, dodać posiekaną natkę pietruszki, wbić surowe jajko.

Masę dokładnie wymieszać, uformować niewielkie klopsiki i obtoczyć je w tartej bułce, potem w roztrzepanym jajku i jeszcze raz w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju.

Oceń1.00 / 2

Podobne w temacie Potrawy jarskie

Skomentuj Klopsiki z jajek

Gość
Gość We-Dwoje.pl
Wtorek | 3 Mar 09, 17:14
0    nie oceniono 0
Gość We-Dwoje.pl
Re: Klopsiki z jajekrobiłam do dupy przepis
Gość We-Dwoje.pl
Czwartek | 20 Lis 08, 15:59
0    nie oceniono 0
Gość We-Dwoje.pl
Re: Klopsiki z jajekGenialne danie i nieskomplikowane zarazem:)

Podobne do Klopsiki z jajek

Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl