Składniki:
- Activia Naturalna
- 2 – 3 garstki truskawek
- odrobina brązowego cukru
- masło z krowiego mleka
- miód z kwiatów mlecza
- ulubiony chlebek
Truskawki posypujemy brązowym cukrem i lekko rozgniatamy łyżką, żeby puściły soki. Dolewamy Activię Naturalną i lekko mieszamy. Chlebek smarujemy masłem i lekko polewamy miodkiem. Zjadamy z truskawkami. Pycha!
Delikatne pyszności
Składniki:
- Activia Naturalna
- ser feta
- szparagi
- fasolka szparagowa
- świeży szpinak
- cienki szczypior
- kiełki fasoli szparagowej
- oliwa
Ser feta kroimy na ładne kawałeczki. Szparagi i fasolkę szparagową najlepiej ugotować na parze. Jeśli jednak nie mamy bambusowego garnka parowego albo elektrycznego, możemy wykorzystać zwykły garnek. Wypełniamy go w 1/3 wodą i ją zagotowujemy. Zawieszamy na nim sito, do którego wrzucamy szparagi i fasolkę. Przykrywamy pokrywką i gotowe! Mamy wspaniały garnek parowy. Taki sposób gotowania pozwoli uzyskać lepszy, delikatny smak warzyw. Szpinak przelewamy wrzątkiem, aby zmiękł. Rolujemy go i przewiązujemy szczypiorkiem Na ładnym talerzu układamy szparagi, fasolkę, ser feta, szpinak i kiełki fasoli szparagowej. Możemy także wszystkie składniki zwinąć ze szpinakiem w duże ruloniki. Delikatnie polewamy oliwą z oliwek i Activią Naturalną, abyśmy mogli w nich maczać te pyszności. Pyszna bagietka będzie smacznym dodatkiem do naszego dania.