Składniki
- 4 piersi z kurczaka
- 4 marynowane gruszki w syropie pokrojone w cząstki
- 100 g tartego sera oscypek
- 1 opakowanie mieszanki sałat Fit&Easy Weekend
Sos:
- 100 ml oliwy z oliwek BORGES
- pęczek natki pietruszki
- 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- 1 łyżka miodu
- Sok z cytryny do smaku
- ½ łyżeczki chili pieprz cayenne
- Sól, grubo mielony czarny pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki sosu dokładnie zmiksować blenderem i doprawić do smaku. Każdą pierś z kurczaka natrzeć ulubioną mieszanką ziół oraz przypraw i opiec na grillu. Soczystego kurczaka pokroić w paski i w misce połączyć z sałatami, gruszką i oscypkiem. Przed podaniem polać przygotowanym wcześniej sosem.