Polki.pl
kom. (0)

Flaczki wegetariańskie


Składniki
15-20 dag fasolki szparagowej
biała część pora
2 marchewki 
1 pietruszka 
1/3 selera
1/3 kalafiora
2 łyż. oliwy
1 szkl. jogurtu naturalnego 
2 łyż. śmietany 
2 łyż. mleka
1 kopiasta łyż. mąki
krostka rosołowa 
przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, maggi
żółty ser według uznania
natka pietruszki 
koperek

Sposób przygotowania
Do 1,5 litra wrzącej wody wkładamy umytą i pokrojoną fasolkę, gotujemy 10 min. Dodajemy kostkę rosołową. Krążki pora podsmażamy na oliwie, dodajemy do wywaru. Warzywa kroimy w słupki, kalafiora dzielimy na różyczki. Dodajemy do zupy, gotujemy 15 min. Roztrzepujemy mąkę z mlekiem i lekko ubijając, łączymy z jogurtem i śmietaną, zabielamy zupę. Przyprawiamy do smaku. Dodajemy zieleninę. Podajemy z żółtym serem.
Oceń5.00 / 5

Podobne w temacie Potrawy jarskie

Skomentuj Flaczki wegetariańskie

Gość

Podobne do Flaczki wegetariańskie

Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl