Zbyt gorzka co zrobić ??

napisał/a: ~ar2" 2007-07-22 12:58
Witam
Zrobiłem przepalankę (spirytus, karmel, goździki, woda) okazało się że jest
trochę gorzka, jak pozbyć się tego smaku lub go złagodzić złagodzić ?

pozdrawiam
ar2





napisał/a: ~Andrzej" 2007-07-22 14:45
Użytkownik "ar2" napisał w wiadomości
> Witam
> Zrobiłem przepalankę (spirytus, karmel, goździki, woda) okazało się
> że jest trochę gorzka, jak pozbyć się tego smaku lub go złagodzić
> złagodzić ?
> pozdrawiam
>

proponuje wypić 3 szybkie i smak sie zdecydowanie poprawi, ja bym tego już
nie naprawiał :)
az
napisał/a: ~Panslavista" 2007-07-22 14:50

"ar2" wrote in message
> Witam
> Zrobiłem przepalankę (spirytus, karmel, goździki, woda) okazało się że
jest
> trochę gorzka, jak pozbyć się tego smaku lub go złagodzić złagodzić ?
>
> pozdrawiam
> ar2

Przepędzić, a na drugi raz karmelu nie spalić.

napisał/a: ~R@blinka" 2007-07-22 14:51
Andrzej napisał(a):
> Użytkownik "ar2" napisał w wiadomości
> news:f7vdhq$gnh$1@nemesis.news.tpi.pl
>> Witam
>> Zrobiłem przepalankę (spirytus, karmel, goździki, woda) okazało się
>> że jest trochę gorzka, jak pozbyć się tego smaku lub go złagodzić
>> złagodzić ?
>> pozdrawiam
>>
>
> proponuje wypić 3 szybkie i smak sie zdecydowanie poprawi,

Tak mi się zdjae, że to jedyne dobre wyjście :)

> ja bym tego już nie naprawiał :)

No bo niby jak, skoro prawdopodobnie karmel Mu się przypalił...
napisał/a: ~Jerzy Nowak 2007-07-22 15:23
ar2 napisał(a):
> Witam
> Zrobiłem przepalankę (spirytus, karmel, goździki, woda) okazało się że jest
> trochę gorzka, jak pozbyć się tego smaku lub go złagodzić złagodzić ?

Brita?
Węgiel drzewny.
pozdr. Jerzy
napisał/a: ~ar2" 2007-07-22 17:44
Dziękuje wszystkim za rady
Karmel sie na 100 % nie przypalił, po dalszych eksperymentach okaząło sie
że to wina spirytu.

pozrdrawiam
ar2

napisał/a: ~dżdżownica" 2007-07-22 19:03

Użytkownik "ar2" napisał w wiadomości
> Dziękuje wszystkim za rady
> Karmel sie na 100 % nie przypalił, po dalszych eksperymentach okaząło sie
> że to wina spirytu.
>
spirytus był gorzki?
to bimber, a nie spirytus, albo metal, albo dykta przeciągnięta przez
razowca
happy new year to you

d.

napisał/a: ~ar2" 2007-07-22 19:12

> spirytus był gorzki?
> to bimber, a nie spirytus, albo metal, albo dykta przeciągnięta przez
> razowca


Może źle się wyraziłem spirytus ma wyczuwalny gorzkawy smak, który bardzo
krótko się utrzymuje po wypiciu w ustach , a nie jest całkiem gorzki



ar2

napisał/a: ~dżdżownica" 2007-07-22 19:20

Użytkownik "ar2" napisał w wiadomości
>
>> spirytus był gorzki?
>> to bimber, a nie spirytus, albo metal, albo dykta przeciągnięta przez
>> razowca
>
>
> Może źle się wyraziłem spirytus ma wyczuwalny gorzkawy smak, który bardzo
> krótko się utrzymuje po wypiciu w ustach , a nie jest całkiem gorzki
>

zapytajmy Panslavisty
Czy to jest spirytus?

dżdżownica

napisał/a: ~Szymus" 2007-07-24 17:04
I dodaj wiecej spirytusu i wody. Wody niekoniecznie :)

napisał/a: ~ar2" 2007-07-24 21:50
Witam ponownie
Sprawy wygladaja nastepujaco po pomiarach czysty spirytus mial zamiast 95%
tylko 75%.
Po przepedzeniu tej gorzkiej wódki otrzymalem 65 % roztwór calkiem smacznego
spirytu.
Nastepnie zmieszalem: 15 flaszek (0.5l) spirytu 65% + 0.5l przepalanki + 1.0
wody kranówy + 15 plaskich lyzeczek cukru na flaszke spirytu. Tak
sporzadzona mikstura jeszcze zanim sie przegryzla normalnie palce lizac a do
tego zlocisty kolor, juz nie moge sie doczekac jak bedzie smakowalo jak sie
przegryzie.

Podsumowanie na zakupy spirytu tylko z alkoholomierzem !!

Dziekuje wszystkim za zainteresowanie
pozdrawiam
ar2