W czym piec rybe?
napisał/a:
~Fedor
2012-01-06 14:38
W czym pieczecie ryby?
W wiekszosci przepisow, np. na pieczonego pstraga, nalezy zawinac rybe w
folie aluminiowa i tak piec przez wiekszosc czasu. Problem w tym, ze
skora wtedy przylepia sie do folii i tylko z jednej strony mozna
stworzyc efekt chrupiacej skorki (po zdjeciu folii i podpieczeniu).
W wiekszosci przepisow, np. na pieczonego pstraga, nalezy zawinac rybe w
folie aluminiowa i tak piec przez wiekszosc czasu. Problem w tym, ze
skora wtedy przylepia sie do folii i tylko z jednej strony mozna
stworzyc efekt chrupiacej skorki (po zdjeciu folii i podpieczeniu).
napisał/a:
~J-23
2012-01-06 16:55
On 6 Sty, 14:38, Fedor wrote:
> W czym pieczecie ryby?
>
> W wiekszosci przepisow, np. na pieczonego pstraga, nalezy zawinac rybe w
> folie aluminiowa i tak piec przez wiekszosc czasu. Problem w tym, ze
> skora wtedy przylepia sie do folii i tylko z jednej strony mozna
> stworzyc efekt chrupiacej skorki (po zdjeciu folii i podpieczeniu).
moze w soli? albo na ruszcie - potrzebny taki zamykany
> W czym pieczecie ryby?
>
> W wiekszosci przepisow, np. na pieczonego pstraga, nalezy zawinac rybe w
> folie aluminiowa i tak piec przez wiekszosc czasu. Problem w tym, ze
> skora wtedy przylepia sie do folii i tylko z jednej strony mozna
> stworzyc efekt chrupiacej skorki (po zdjeciu folii i podpieczeniu).
moze w soli? albo na ruszcie - potrzebny taki zamykany
napisał/a:
~Waldemar Krzok
2012-01-06 17:30
J-23 wrote:
> On 6 Sty, 14:38, Fedor wrote:
>> W czym pieczecie ryby?
>>
>> W wiekszosci przepisow, np. na pieczonego pstraga, nalezy zawinac rybe w
>> folie aluminiowa i tak piec przez wiekszosc czasu. Problem w tym, ze
>> skora wtedy przylepia sie do folii i tylko z jednej strony mozna
>> stworzyc efekt chrupiacej skorki (po zdjeciu folii i podpieczeniu).
>
> moze w soli? albo na ruszcie - potrzebny taki zamykany
W soli nie będzie chrupiącej skórki. Można we frytownicy. Np. w takich
sprytnych kleszczach-ruszcie.
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
> On 6 Sty, 14:38, Fedor wrote:
>> W czym pieczecie ryby?
>>
>> W wiekszosci przepisow, np. na pieczonego pstraga, nalezy zawinac rybe w
>> folie aluminiowa i tak piec przez wiekszosc czasu. Problem w tym, ze
>> skora wtedy przylepia sie do folii i tylko z jednej strony mozna
>> stworzyc efekt chrupiacej skorki (po zdjeciu folii i podpieczeniu).
>
> moze w soli? albo na ruszcie - potrzebny taki zamykany
W soli nie będzie chrupiącej skórki. Można we frytownicy. Np. w takich
sprytnych kleszczach-ruszcie.
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
napisał/a:
~Fedor
2012-01-06 18:17
W dniu 2012-01-06 17:30, Waldemar Krzok pisze:
>> moze w soli? albo na ruszcie - potrzebny taki zamykany
>
> W soli nie będzie chrupiącej skórki. Można we frytownicy. Np. w takich
> sprytnych kleszczach-ruszcie.
Ja chce ja upiec a nie usmazyc. Te folie alumioniowa smarowalem maslem
przed pieczeniem (sama ryba z maslo+czosnek+bazylia+sol+pieprz).
Jedynym sposobem jest przewracanie jej co 5min, zeby nie przywarla w
czasie pieczenia, czy moze jeszcze sa jakies patenty?
>> moze w soli? albo na ruszcie - potrzebny taki zamykany
>
> W soli nie będzie chrupiącej skórki. Można we frytownicy. Np. w takich
> sprytnych kleszczach-ruszcie.
Ja chce ja upiec a nie usmazyc. Te folie alumioniowa smarowalem maslem
przed pieczeniem (sama ryba z maslo+czosnek+bazylia+sol+pieprz).
Jedynym sposobem jest przewracanie jej co 5min, zeby nie przywarla w
czasie pieczenia, czy moze jeszcze sa jakies patenty?
napisał/a:
~Waldemar Krzok
2012-01-06 18:44
Fedor wrote:
> W dniu 2012-01-06 17:30, Waldemar Krzok pisze:
>>> moze w soli? albo na ruszcie - potrzebny taki zamykany
>>
>> W soli nie będzie chrupiącej skórki. Można we frytownicy. Np. w takich
>> sprytnych kleszczach-ruszcie.
>
> Ja chce ja upiec a nie usmazyc. Te folie alumioniowa smarowalem maslem
> przed pieczeniem (sama ryba z maslo+czosnek+bazylia+sol+pieprz).
>
> Jedynym sposobem jest przewracanie jej co 5min, zeby nie przywarla w
> czasie pieczenia, czy moze jeszcze sa jakies patenty?
na ruszcie w piekarniku? Sam osobiście nie robię ryb w całości, więc nie mam
problemów. Smażę po stronie skórki, a potem obracam i praktycznie duszę do
gotowości. Albo kładę na poplasterkowane ziemniaki i wkładam całość do
piekarnika.
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
> W dniu 2012-01-06 17:30, Waldemar Krzok pisze:
>>> moze w soli? albo na ruszcie - potrzebny taki zamykany
>>
>> W soli nie będzie chrupiącej skórki. Można we frytownicy. Np. w takich
>> sprytnych kleszczach-ruszcie.
>
> Ja chce ja upiec a nie usmazyc. Te folie alumioniowa smarowalem maslem
> przed pieczeniem (sama ryba z maslo+czosnek+bazylia+sol+pieprz).
>
> Jedynym sposobem jest przewracanie jej co 5min, zeby nie przywarla w
> czasie pieczenia, czy moze jeszcze sa jakies patenty?
na ruszcie w piekarniku? Sam osobiście nie robię ryb w całości, więc nie mam
problemów. Smażę po stronie skórki, a potem obracam i praktycznie duszę do
gotowości. Albo kładę na poplasterkowane ziemniaki i wkładam całość do
piekarnika.
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
napisał/a:
~Stokrotka"
2012-01-10 10:12
MoĹźna zawinÄ
Ä w papier do pieczenia,
ale nie jest to optymalne rozwiÄ zanie,
bo wedĹug opisu papier ma do 200 st. Celcjusza.
--
(tekst w nowej ortografi: Ăłu, chh, rzĹź lub sz, -ii -i)
Ortografia to NAWYK, czÄsto nielogiczny, ktury ludzie ociÄĹźali umysĹowo,
naĹźucajÄ bezmyĹlnie nastÄpnym pokoleniom.
http://reforma.ortografi.w.interia.pl/
ale nie jest to optymalne rozwiÄ zanie,
bo wedĹug opisu papier ma do 200 st. Celcjusza.
--
(tekst w nowej ortografi: Ăłu, chh, rzĹź lub sz, -ii -i)
Ortografia to NAWYK, czÄsto nielogiczny, ktury ludzie ociÄĹźali umysĹowo,
naĹźucajÄ bezmyĹlnie nastÄpnym pokoleniom.
http://reforma.ortografi.w.interia.pl/
napisał/a:
~Aicha
2012-01-10 14:41
W dniu 2012-01-10 10:12, Stokrotka pisze:
> według opisu papier ma do 200 st. Celcjusza.
A jak ma powyżej, to znaczy, że ma gorączkę? :)
Biedny Celsius, w grobie się przewraca...
--
Pozdrawiam - Aicha
Ze szkoły zostały mi tylko luki w wykształceniu
/Oskar Kokoschka/
> według opisu papier ma do 200 st. Celcjusza.
A jak ma powyżej, to znaczy, że ma gorączkę? :)
Biedny Celsius, w grobie się przewraca...
--
Pozdrawiam - Aicha
Ze szkoły zostały mi tylko luki w wykształceniu
/Oskar Kokoschka/
napisał/a:
~XL
2012-01-10 21:39
Dnia Tue, 10 Jan 2012 10:12:24 +0100, Stokrotka napisał(a):
> Można zawinąć w papier do pieczenia,
> ale nie jest to optymalne rozwiązanie,
> bo według opisu papier ma do 200 st. Celcjusza.
Celsjusza.
--
XL
> Można zawinąć w papier do pieczenia,
> ale nie jest to optymalne rozwiązanie,
> bo według opisu papier ma do 200 st. Celcjusza.
Celsjusza.
--
XL