Polki.pl

w czym dużo żelaza?

pl.misc.dieta

w czym dużo żelaza?

autor: mała  2006-02-27 14:49:33
Witam lekarz zalecił mi spożywanie jak najwięcej pokarmów zawierających
żelazo nie określił mi jednak w czym jest go najwięcej stąd moje pytanie do
Was
Dziękuje i pozdrawiam

Re: w czym dużo żelaza?

autor: Filip KK  2006-02-27 16:55:11
Użytkownik mała napisał:

> Witam lekarz zalecił mi spożywanie jak najwięcej pokarmów zawierających
> żelazo nie określił mi jednak w czym jest go najwięcej stąd moje pytanie do
> Was

Google zamkneli?


--
/Pozdrawiam, Filip/ - gg: 11062
Silver MKIV: 1.9 TDI-PD, GTI - Elf evolution sxr
President Herbert + Lemm At-71
_sprzedam_nowa_dojazdowke_
115/90/16 - *BMW* - rozstaw srub 5x120

Re: w czym dużożelaza?

autor: pszubart@vp.pl (pszubart@vp.pl) 2006-02-27 17:35:45
Dnia 27-02-2006, pon o godzinie 14:49 +0100, =?ISO-8859-1?Q? ma=B3a ?=
napisał(a):
> Witam lekarz zalecił mi spożywanie jak najwięcej pokarmów zawierających
> żelazo nie określił mi jednak w czym jest go najwięcej stąd moje pytanie do
> Was
> Dziękuje i pozdrawiam
>
>
jabłka, szpinak, mięso, kaszanka, podroby: wątroba, nerki.

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.misc.dieta

Re: w czym du?o?elaza?

autor:  2006-02-27 20:58:26
ŻŻelazo w pokarmach roślinnych jest III-wartościowe i nieprzyswajalne przez
organizm cz;lowieka prawie wcale, natomiast II-wartościowe jest tylko w
mięsie, podrobach, jajkach.
Pozdrawiam J.M.
Użytkownik napisał w wiadomości
news:1141058249.2516.10.camel@p...
> Dnia 27-02-2006, pon o godzinie 14:49 +0100, =?ISO-8859-1?Q? ma=B3a ?=
> napisał(a):
>> Witam lekarz zalecił mi spożywanie jak najwięcej pokarmów zawierających
>> żelazo nie określił mi jednak w czym jest go najwięcej stąd moje pytanie
>> do
>> Was
>> Dziękuje i pozdrawiam
>>
>>
> jabłka, szpinak, mięso, kaszanka, podroby: wątroba, nerki.
>
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.misc.dieta
>

Re: w czym du?o?elaza?

autor: Marcin_'Cooler'_Kuliński 2006-02-28 01:41:02
jerzy.mierzynski@neostrada.pl pisze:

> ŻŻelazo w pokarmach roślinnych jest III-wartościowe i nieprzyswajalne przez
> organizm cz;lowieka prawie wcale, natomiast II-wartościowe jest tylko w
> mięsie, podrobach, jajkach.

Przyswajasz to swoje superzelazo z jajek i podrobow, a wciaz nie
potrafisz nauczyc sie poprawnie pisac na grupy dyskusyjne (i pisac w
ogole). Gdzies w zalozeniach tkwi blad.

Podobne do w czym dużo żelaza?

Nie wiem w czym jest gluten (3)2007-06-13, 16:07
zywica-czym zmyc ? (3)2007-07-09, 18:16
Z czym Wam sie kojarzy... (4)2007-06-06, 10:56
czym zastąpić sól? (24)2007-06-07, 15:03
blitwa - czym zastapic? (5)2007-06-15, 11:22


Zobacz najpopularniejsze na Facebook

Polecamy w We-Dwoje.pl