Pizza - ale tylko dodatki i ich przyrządzanie i kolejność podawania.

napisał/a: ~prekto" 2008-02-10 19:21
Witam,

Pizza - nie chodzi mi o ciasto bo tego na Internecie jest pełno, nie chodzi
mi jakie dodatki lubicie bo to rzecz gustu i smaku ale chciałbym rozpocząć
rozważania:
- nad przyrządzaniem tych dodatków, bo jak ktoś robił pizze to wie, że
niektóre dodatki jak ananas lub pieczarka itd. mogą źle przygotowane puścić
sok/wodę i zepsuć kochaną pizze (piszę na własnych doświadczeniach ;)))
- nad kolejnością dodawania tych dodatków np. chyba jest zasada, że nie
dajemy owoców/warzyw pod np szynkę tylko nawierzch

po prostu sprawdzone metody/patenty na dodatki aby umilały a nie dobijały ;)

np. X czasu temu dodałem pieczarki, które puściły tyle wody, że część pizzy
się nie upiekła więc ostatnio podsmażyłem przed podaniem na pizze i teraz
jest ok. ( a może macie inną metodę??)

bardzo lubię do pizzy ananasy ale np jak wezmę z puszki to są tak mocno
nasączone, że po włożeniu do piekarnika 'zaleją' mi pizze i nie wiem co z
nimi zrobić aby były pyszne a zarazem nie zepsuły pizzy. Odsączyć kilka
godzin wcześniej?? a może szybszy sposób bo czasami te kilka godzin
wcześniej nie wiemy czy będziemy chceli pizzę.


Pozdrawaim,
Prekto



napisał/a: ~Panslavista" 2008-02-10 21:01
prekto napisał(a):

> Witam,
>
> Pizza - nie chodzi mi o ciasto bo tego na Internecie jest pełno, nie
> chodzi mi jakie dodatki lubicie bo to rzecz gustu i smaku ale
> chciałbym rozpocząć rozważania:
> - nad przyrządzaniem tych dodatków, bo jak ktoś robił pizze to wie, że
> niektóre dodatki jak ananas lub pieczarka itd. mogą źle przygotowane
> puścić sok/wodę i zepsuć kochaną pizze (piszę na własnych
> doświadczeniach ;))) - nad kolejnością dodawania tych dodatków np.
> chyba jest zasada, że nie dajemy owoców/warzyw pod np szynkę tylko
> nawierzch
>
> po prostu sprawdzone metody/patenty na dodatki aby umilały a nie
> dobijały ;)
>
> np. X czasu temu dodałem pieczarki, które puściły tyle wody, że część
> pizzy się nie upiekła więc ostatnio podsmażyłem przed podaniem na
> pizze i teraz jest ok. ( a może macie inną metodę??)
>
> bardzo lubię do pizzy ananasy ale np jak wezmę z puszki to są tak
> mocno nasączone, że po włożeniu do piekarnika 'zaleją' mi pizze i nie
> wiem co z nimi zrobić aby były pyszne a zarazem nie zepsuły pizzy.
> Odsączyć kilka godzin wcześniej?? a może szybszy sposób bo czasami te
> kilka godzin wcześniej nie wiemy czy będziemy chceli pizzę.

wjeb to wszystko do malaksera
P.S.
skont klikash?

napisał/a: ~Prekto" 2008-02-11 17:19

> wjeb to wszystko do malaksera
> P.S.
> skont klikash?

a co mi da, że włożę ;) to wszystko do malaksera ??
Panslavista rozpisz się a nie tak, krótko..

P.S.
Polska zachodnia ;)



napisał/a: ~Panslavista" 2008-02-11 17:23
Prekto napisał(a):

>> wjeb to wszystko do malaksera
>> P.S.
>> skont klikash?
>
> a co mi da, że włożę ;) to wszystko do malaksera ??
> Panslavista rozpisz się a nie tak, krótko..
>
> P.S.
> Polska zachodnia ;)

masz zdjęcie siostry?

napisał/a: ~Prekto" 2008-02-12 13:23

>
> masz zdjęcie siostry?
>

a może coś na temat a nie takie pierdoły

napisał/a: ~Prekto" 2008-02-12 13:23

>
> masz zdjęcie siostry?
>

a może coś na temat a nie takie pierdoły