MM - jajka+chleb pełnoziarnisty ? kasza ?

napisał/a: ~anka26" 2006-03-23 11:14
czy zestawienie chleba pełnoziarnistego i jajka w jednym śniadaniu jest
dozowlone w montignacu ?

czy kasza zarówno jęczmienna jak i gryczana jest dozwolona w montignacu ?
można ją łączyć z tłuszczem np. gulaszem ?

napisał/a: ~jaszczur 2006-03-23 15:31
Przeglądam pl.misc.dieta
a tam użytkownik *DiMU* pisze:

> a> czy zestawienie chleba pełnoziarnistego i jajka w jednym śniadaniu jest
> a> dozowlone w montignacu ?
> a> czy kasza zarówno jęczmienna jak i gryczana jest dozwolona w montignacu ?
> a> można ją łączyć z tłuszczem np. gulaszem ?
> odpada, chleb to posilek weglowodanowy, a jajka to tluszcz
> chleb mozna z chudym twarozkiem, a jajka z warzywami.
Dodam jeszcze, że obecnie sprzedawany chleb to najczęściej produkt pomalowany
i upiększony ulepszaczami, składający się zwykle z najtańszych składników.
Zastosowane składniki powodują, iż szybko się psuje. Dlatego też często
jest posmarowany tłuszczem, co powoduje że zasady MM idą w łeb.

--
'''..\\
< _| (
.__|\\ )
mj/ ^>
napisał/a: ~Golo 2006-03-23 21:13
Dnia Thu, 23 Mar 2006 15:31:50 +0100, jaszczur
napisał:

> Przeglądam pl.misc.dieta
> a tam użytkownik *DiMU* pisze:
>
>> a> czy zestawienie chleba pełnoziarnistego i jajka w jednym śniadaniu
>> jest
>> a> dozowlone w montignacu ?
>> a> czy kasza zarówno jęczmienna jak i gryczana jest dozwolona w
>> montignacu ?
>> a> można ją łączyć z tłuszczem np. gulaszem ?
>> odpada, chleb to posilek weglowodanowy, a jajka to tluszcz
>> chleb mozna z chudym twarozkiem, a jajka z warzywami.
> Dodam jeszcze, że obecnie sprzedawany chleb to najczęściej produkt
> pomalowany
> i upiększony ulepszaczami, składający się zwykle z najtańszych
> składników.

Warto dodać, ze ze sladową ilościa maki. Widać mąka za droga jest...

> Zastosowane składniki powodują, iż szybko się psuje.

Mam inne doswiadczenia. Lezy w pojemniku półtora tygodnia i dopiero po
tym czasie zaczyna pleśniec.
Ale cały czas zachowuje "świeżość":))
Precz z "chlebem". My chcemy chleba!!!:)
G

napisał/a: ~jaszczur 2006-03-23 22:46
Przeglądam pl.misc.dieta
a tam użytkownik *Golo* pisze:

> Mam inne doswiadczenia. Lezy w pojemniku półtora tygodnia i dopiero po
> tym czasie zaczyna pleśniec.
> Ale cały czas zachowuje "świeżość":))
Chleb żytni tak się zachowuje.

--
"(...) aby uzyskać pełnię wolności, ( . '">
trzeba żyć tak, jakby twoje ciało ) L_
było już martwe" ( /[__
(c)Yamamoto Tsunetomo "Hagakure"
napisał/a: ~Golo 2006-03-23 23:54
Dnia Thu, 23 Mar 2006 22:46:55 +0100, jaszczur
napisał:

> Przeglądam pl.misc.dieta
> a tam użytkownik *Golo* pisze:
>
>> Mam inne doswiadczenia. Lezy w pojemniku półtora tygodnia i dopiero po
>> tym czasie zaczyna pleśniec.
>> Ale cały czas zachowuje "świeżość":))
> Chleb żytni tak się zachowuje.

Nawet nie "tyż prawda " tylko g.. prawda.Wszelkiego rodaju bułki i chleb
tostowy
po kilku dniach plesnieje zachowujac miękkość jakby z piekarni wyszedł.
Moze to moja specjalnosc regionalna...
G
napisał/a: ~anka26" 2006-03-27 14:50
przypomniało mi się, czy chleb pełnoziarnisty z tuńczykiem w sosie własnym
mozna łączyć w jednym posiłku śniadaniu ?