Kiszone grzyby

napisał/a: ~Jaksa" 2007-11-02 11:36
W przepisach piszą o pozostawieniu w temperaturze pokojowej - jak to się ma
do temperatury napedzanej kaloryferami?

Jaksa

napisał/a: ~Bluzgacz" 2007-11-02 12:04

"Jaksa" wrote in message

>W przepisach piszą o pozostawieniu w temperaturze pokojowej - jak to się ma
>do temperatury napedzanej kaloryferami?

NTG tepoto
--

Bluzgacz
bluzgacz(at)gmail.com
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
http://www.trolling.pl/trolling.htm
Przylacz sie: http://plsocpolityka.blog.onet.pl/
napisał/a: ~Jaksa" 2007-11-02 12:28
nie znam ciem synu
lecz według mnie sam jesteś NTG

Jaksa



Użytkownik "Bluzgacz" napisał w wiadomości
>
> "Jaksa" wrote in message
> news:fgeukh$in2$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>>W przepisach piszą o pozostawieniu w temperaturze pokojowej - jak to się
>>ma do temperatury napedzanej kaloryferami?
>
> NTG tepoto
> --
>
> Bluzgacz
> bluzgacz(at)gmail.com
> alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
> http://www.trolling.pl/trolling.htm
> Przylacz sie: http://plsocpolityka.blog.onet.pl/
>

napisał/a: ~Panslavista" 2007-11-02 12:56

"Jaksa" wrote in message
>W przepisach piszą o pozostawieniu w temperaturze pokojowej - jak to się ma
>do temperatury napedzanej kaloryferami?
>
> Jaksa

16-24°C - korzystna dla bakterii (i drożdży)...

napisał/a: ~gruby 2007-11-02 13:40
Dnia Fri, 2 Nov 2007 12:56:20 +0100, Panslavista napisał(a):

> "Jaksa" wrote in message
> news:fgeukh$in2$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>W przepisach piszą o pozostawieniu w temperaturze pokojowej - jak to się ma
>>do temperatury napedzanej kaloryferami?
>>
>> Jaksa
>
> 16-24°C - korzystna dla bakterii (i drożdży)...

a ja mam pytanie odnośnie cebuli: czy nie powoduje szybszego psucia
zakiszonej potrawy? w moich stronach panuje pogląd, ze dodanie surowej
cebuli przyspieszy psucie..
napisał/a: ~Panslavista" 2007-11-02 14:27

"gruby" wrote in message
> Dnia Fri, 2 Nov 2007 12:56:20 +0100, Panslavista napisał(a):
>
>> "Jaksa" wrote in message
>> news:fgeukh$in2$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>>W przepisach piszą o pozostawieniu w temperaturze pokojowej - jak to się
>>>ma
>>>do temperatury napedzanej kaloryferami?
>>>
>>> Jaksa
>>
>> 16-24°C - korzystna dla bakterii (i drożdży)...
>
> a ja mam pytanie odnośnie cebuli: czy nie powoduje szybszego psucia
> zakiszonej potrawy? w moich stronach panuje pogląd, ze dodanie surowej
> cebuli przyspieszy psucie..

nie.

napisał/a: ~gruby 2007-11-02 14:29
Dnia Fri, 2 Nov 2007 14:27:35 +0100, Panslavista napisał(a):


>> a ja mam pytanie odnośnie cebuli: czy nie powoduje szybszego psucia
>> zakiszonej potrawy? w moich stronach panuje pogląd, ze dodanie surowej
>> cebuli przyspieszy psucie..
>
> nie.

dzięki
napisał/a: ~Panslavista" 2007-11-02 14:32

"gruby" wrote in message
> Dnia Fri, 2 Nov 2007 14:27:35 +0100, Panslavista napisał(a):
>
>
>>> a ja mam pytanie odnośnie cebuli: czy nie powoduje szybszego psucia
>>> zakiszonej potrawy? w moich stronach panuje pogląd, ze dodanie surowej
>>> cebuli przyspieszy psucie..
>>
>> nie.
>
> dzięki

Przeciez kiśnie razem z grzybami, na dodatek też ją (cebulę) blanszujesz.

napisał/a: ~gruby 2007-11-02 14:47
Dnia Fri, 2 Nov 2007 14:32:53 +0100, Panslavista napisał(a):


>>>> a ja mam pytanie odnośnie cebuli: czy nie powoduje szybszego psucia
>>>> zakiszonej potrawy? w moich stronach panuje pogląd, ze dodanie surowej
>>>> cebuli przyspieszy psucie..
>>>
>>> nie.
>>
>> dzięki
>
> Przeciez kiśnie razem z grzybami, na dodatek też ją (cebulę) blanszujesz.

No niby tak, ale napisałem tylko o tym, co się u nas we wsi mówiło..
napisał/a: ~ßloo ta> 2007-11-02 15:59
Jaksa :
> nie znam ciem synu
> lecz według mnie sam jesteś NTG
> Jaksa

wpierdalasz gowna?

--
`..¸¸. ßloo ta>
swinia swini dupe slini
°o¤oo¤o°´°o¤oo¤o°
alt.pl.dupa@onet.eu
napisał/a: ~Bluzgacz" 2007-11-02 16:22

"Jaksa" wrote in message

> nie znam ciem synu
> lecz według mnie sam jesteś NTG

Ok, w takim razie stul kniape i wypierdalaj z mojej grupy.
--

Bluzgacz
bluzgacz(at)gmail.com
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
http://www.trolling.pl/trolling.htm
Przylacz sie: http://plsocpolityka.blog.onet.pl/
napisał/a: ~Jaksa" 2007-11-02 16:56

Użytkownik "Bluzgacz" napisał w wiadomości
>
> "Jaksa" wrote in message
> news:fgf1lp$se2$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>> nie znam ciem synu
>> lecz według mnie sam jesteś NTG
>
> Ok, w takim razie stul kniape i wypierdalaj z mojej grupy.

ja bardzo przetamtegoowego - ja ze wsi, ja nie wiedział, że to jest tfoja
gróba.
ty siem nie tego no wiesz nie wq...
wskocz do studni, to se zziębisz siurasa
musimy się razem nachlać, abyś zrozumiał, o co mnie idzie

Jaksa