Kiszone grzyby
napisał/a:
~Jaksa"
2007-11-02 11:36
W przepisach piszą o pozostawieniu w temperaturze pokojowej - jak to się ma
do temperatury napedzanej kaloryferami?
Jaksa
do temperatury napedzanej kaloryferami?
Jaksa
napisał/a:
~Bluzgacz"
2007-11-02 12:04
"Jaksa" wrote in message
>W przepisach piszą o pozostawieniu w temperaturze pokojowej - jak to się ma
>do temperatury napedzanej kaloryferami?
NTG tepoto
--
Bluzgacz
bluzgacz(at)gmail.com
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
http://www.trolling.pl/trolling.htm
Przylacz sie: http://plsocpolityka.blog.onet.pl/
napisał/a:
~Jaksa"
2007-11-02 12:28
nie znam ciem synu
lecz według mnie sam jesteś NTG
Jaksa
Użytkownik "Bluzgacz" napisał w wiadomości
>
> "Jaksa" wrote in message
> news:fgeukh$in2$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>>W przepisach piszą o pozostawieniu w temperaturze pokojowej - jak to się
>>ma do temperatury napedzanej kaloryferami?
>
> NTG tepoto
> --
>
> Bluzgacz
> bluzgacz(at)gmail.com
> alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
> http://www.trolling.pl/trolling.htm
> Przylacz sie: http://plsocpolityka.blog.onet.pl/
>
lecz według mnie sam jesteś NTG
Jaksa
Użytkownik "Bluzgacz" napisał w wiadomości
>
> "Jaksa" wrote in message
> news:fgeukh$in2$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>>W przepisach piszą o pozostawieniu w temperaturze pokojowej - jak to się
>>ma do temperatury napedzanej kaloryferami?
>
> NTG tepoto
> --
>
> Bluzgacz
> bluzgacz(at)gmail.com
> alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
> http://www.trolling.pl/trolling.htm
> Przylacz sie: http://plsocpolityka.blog.onet.pl/
>
napisał/a:
~Panslavista"
2007-11-02 12:56
"Jaksa" wrote in message
>W przepisach piszą o pozostawieniu w temperaturze pokojowej - jak to się ma
>do temperatury napedzanej kaloryferami?
>
> Jaksa
16-24°C - korzystna dla bakterii (i drożdży)...
napisał/a:
~gruby
2007-11-02 13:40
Dnia Fri, 2 Nov 2007 12:56:20 +0100, Panslavista napisał(a):
> "Jaksa" wrote in message
> news:fgeukh$in2$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>W przepisach piszą o pozostawieniu w temperaturze pokojowej - jak to się ma
>>do temperatury napedzanej kaloryferami?
>>
>> Jaksa
>
> 16-24°C - korzystna dla bakterii (i drożdży)...
a ja mam pytanie odnośnie cebuli: czy nie powoduje szybszego psucia
zakiszonej potrawy? w moich stronach panuje pogląd, ze dodanie surowej
cebuli przyspieszy psucie..
> "Jaksa" wrote in message
> news:fgeukh$in2$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>W przepisach piszą o pozostawieniu w temperaturze pokojowej - jak to się ma
>>do temperatury napedzanej kaloryferami?
>>
>> Jaksa
>
> 16-24°C - korzystna dla bakterii (i drożdży)...
a ja mam pytanie odnośnie cebuli: czy nie powoduje szybszego psucia
zakiszonej potrawy? w moich stronach panuje pogląd, ze dodanie surowej
cebuli przyspieszy psucie..
napisał/a:
~Panslavista"
2007-11-02 14:27
"gruby" wrote in message
> Dnia Fri, 2 Nov 2007 12:56:20 +0100, Panslavista napisał(a):
>
>> "Jaksa" wrote in message
>> news:fgeukh$in2$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>>W przepisach piszą o pozostawieniu w temperaturze pokojowej - jak to się
>>>ma
>>>do temperatury napedzanej kaloryferami?
>>>
>>> Jaksa
>>
>> 16-24°C - korzystna dla bakterii (i drożdży)...
>
> a ja mam pytanie odnośnie cebuli: czy nie powoduje szybszego psucia
> zakiszonej potrawy? w moich stronach panuje pogląd, ze dodanie surowej
> cebuli przyspieszy psucie..
nie.
napisał/a:
~gruby
2007-11-02 14:29
Dnia Fri, 2 Nov 2007 14:27:35 +0100, Panslavista napisał(a):
>> a ja mam pytanie odnośnie cebuli: czy nie powoduje szybszego psucia
>> zakiszonej potrawy? w moich stronach panuje pogląd, ze dodanie surowej
>> cebuli przyspieszy psucie..
>
> nie.
dzięki
>> a ja mam pytanie odnośnie cebuli: czy nie powoduje szybszego psucia
>> zakiszonej potrawy? w moich stronach panuje pogląd, ze dodanie surowej
>> cebuli przyspieszy psucie..
>
> nie.
dzięki
napisał/a:
~Panslavista"
2007-11-02 14:32
"gruby" wrote in message
> Dnia Fri, 2 Nov 2007 14:27:35 +0100, Panslavista napisał(a):
>
>
>>> a ja mam pytanie odnośnie cebuli: czy nie powoduje szybszego psucia
>>> zakiszonej potrawy? w moich stronach panuje pogląd, ze dodanie surowej
>>> cebuli przyspieszy psucie..
>>
>> nie.
>
> dzięki
Przeciez kiśnie razem z grzybami, na dodatek też ją (cebulę) blanszujesz.
napisał/a:
~gruby
2007-11-02 14:47
Dnia Fri, 2 Nov 2007 14:32:53 +0100, Panslavista napisał(a):
>>>> a ja mam pytanie odnośnie cebuli: czy nie powoduje szybszego psucia
>>>> zakiszonej potrawy? w moich stronach panuje pogląd, ze dodanie surowej
>>>> cebuli przyspieszy psucie..
>>>
>>> nie.
>>
>> dzięki
>
> Przeciez kiśnie razem z grzybami, na dodatek też ją (cebulę) blanszujesz.
No niby tak, ale napisałem tylko o tym, co się u nas we wsi mówiło..
>>>> a ja mam pytanie odnośnie cebuli: czy nie powoduje szybszego psucia
>>>> zakiszonej potrawy? w moich stronach panuje pogląd, ze dodanie surowej
>>>> cebuli przyspieszy psucie..
>>>
>>> nie.
>>
>> dzięki
>
> Przeciez kiśnie razem z grzybami, na dodatek też ją (cebulę) blanszujesz.
No niby tak, ale napisałem tylko o tym, co się u nas we wsi mówiło..
napisał/a:
~ßloo ta>
2007-11-02 15:59
Jaksa :
> nie znam ciem synu
> lecz według mnie sam jesteś NTG
> Jaksa
wpierdalasz gowna?
--
`..¸¸. ßloo ta>
swinia swini dupe slini
°o¤oo¤o°´°o¤oo¤o°
alt.pl.dupa@onet.eu
> nie znam ciem synu
> lecz według mnie sam jesteś NTG
> Jaksa
wpierdalasz gowna?
--
`..¸¸. ßloo ta>
swinia swini dupe slini
°o¤oo¤o°´°o¤oo¤o°
alt.pl.dupa@onet.eu
napisał/a:
~Bluzgacz"
2007-11-02 16:22
"Jaksa" wrote in message
> nie znam ciem synu
> lecz według mnie sam jesteś NTG
Ok, w takim razie stul kniape i wypierdalaj z mojej grupy.
--
Bluzgacz
bluzgacz(at)gmail.com
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
http://www.trolling.pl/trolling.htm
Przylacz sie: http://plsocpolityka.blog.onet.pl/
napisał/a:
~Jaksa"
2007-11-02 16:56
Użytkownik "Bluzgacz" napisał w wiadomości
>
> "Jaksa" wrote in message
> news:fgf1lp$se2$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>> nie znam ciem synu
>> lecz według mnie sam jesteś NTG
>
> Ok, w takim razie stul kniape i wypierdalaj z mojej grupy.
ja bardzo przetamtegoowego - ja ze wsi, ja nie wiedział, że to jest tfoja
gróba.
ty siem nie tego no wiesz nie wq...
wskocz do studni, to se zziębisz siurasa
musimy się razem nachlać, abyś zrozumiał, o co mnie idzie
Jaksa