Kasza manna

napisał/a: ~dexth" 2007-09-18 12:56
Jak sie gotuje kasze manna. Chce ja zjesc z mlekiem. Czy gotowc w wodzie,
czy od razu z mlekiem?

napisał/a: ~beny 2007-09-18 13:09
dexth pisze:
> Jak sie gotuje kasze manna. Chce ja zjesc z mlekiem. Czy gotowc w wodzie,
> czy od razu z mlekiem?
>
>

jak chcesz
może byc woda, może być mleko lub ich mieszanka w dowolnej proporcji
by była gęsta płynu powinno być 4-5x więcej niż kaszy
jak ma być płynna to płynu 10x tyle co kaszy
(proporcje pośrednie też moga być)
wsypujesz kaszę powoli do gotujacego sie płynu i cały czas mieszasz to
grudek nie będzie
po kilku minutach jest gotowe
pamiętaj podstawa sukcesu to ciągłe mieszanie

--
pozdrawiam
robert"beny"banek
napisał/a: ~dexth" 2007-09-18 13:19

dzieki, robie to pierwszy raz
pozdr
dexth

napisał/a: ~Habeck Colibretto 2007-09-18 13:25
Dnia 18.09.2007, o godzinie 13.19.15, na pl.rec.kuchnia, dexth napisał(a):

> dzieki, robie to pierwszy raz

To zamiast wsypywać, można też rozrobić kaszę na zimno w szklance i dolewać
do gotującego się płynu (wody, mleka) - tak jak kisiel. Ale od mieszania
nie da sie wymigać.

--
Pozdrawiam,
*Habeck*
/Każda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widzą tylko jedną/
- Schutzbach