Gotowanie na parze

napisał/a: ~darkblue" 2007-05-12 16:12
znacie moze jakis site gdzie znajde czasy do gotowania na parze warzyw, mies
i innych produktow spozywczych ? ew. jak tego typu produkty doprawiac ?

napisał/a: ~Panslavista" 2007-05-12 16:19

"darkblue" wrote in message
> znacie moze jakis site gdzie znajde czasy do gotowania na parze warzyw,
mies
> i innych produktow spozywczych ? ew. jak tego typu produkty doprawiac ?

Z garem nie ma?
Inna sprawa - te dane są i tak orientacyjne - gotując trzeba sprawdzać
gotowość.

napisał/a: ~jolahy" 2007-05-18 08:36
brokuł, marchew, kalafior, seler, kapusta brukselska, młoda kapusta, fasolka
szparagowa - wszystkie w/w można gotować na parze bez żadnych przypraw.a
gdy je podajesz z jajkiem sadzonym , mięsem czy z ziemniakami z sosem,okrasą
lub kefirem -- to już smaków aż za wiele. ale same warzywa z pary są pycha.
Smacznego.JH.