Polki.pl
kom. (0)

Czekolada po meksykańsku

Składniki

  • 50 gram gorzkiej czekolady
  • 1 szklanka mleka
  • 5 łyżek śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • szczypta chili
  • szczypta cynamonu

Sposób przygotowania

Mleko, śmietanę i cukier puder mieszając podgrzać w garnuszku na małym ogniu. Nie doprowadzić do zagotowania, bo powstanie kożuch.

Czekoladę posiekać jak najdrobniej. Wrzucić do ciepłego mleka i śmietany (cukier puder powinien ładnie się rozpuścić), podgrzewać mieszając, aż czekolada całkowicie się rozpuści i nie będzie żadnych grudek.

Dodać szczyptę chili i cynamonu, rozmieszać aż do całkowitego połączenia.

Oceń0.00 / 0

Podobne w temacie Kuchnia meksykańska

  • Kurczak w sosie czekoladowym - mole poblanoKurczak w sosie czekoladowym -...W garnku o szerokim dnie rozgrzewamy smalec i obsmażamy w nim ze wszystkich stron kawałki kurczaka, aż...
  • Zupa meksykańskaZupa meksykańskaWołowinę pokroić w kostkę albo zmielić, podsmażyć na rozgrzanym oleju. To samo zrobić z pokrojoną cebulką....
  • Ryż po meksykańskuRyż po meksykańskuMięsko pokroić w kosteczkę, podsmażyć na tłuszczu, dodać przyprawy. Gdy mięsko się poddusi podlać wodą, dodać...
  • Cukinia po meksykańskuCukinia po meksykańskuPomidory sparzyć. Obrać ze skórek. Miąższ pokroić w kostkę. Cukinię umyć i pokroić wraz z łupiną w cienkie...

Skomentuj Czekolada po meksykańsku

Gość

Podobne do Czekolada po meksykańsku

Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl