Polki.pl
kom. (0)

Czekolada po meksykańsku

Składniki

  • 50 gram gorzkiej czekolady
  • 1 szklanka mleka
  • 5 łyżek śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • szczypta chili
  • szczypta cynamonu

Sposób przygotowania

Mleko, śmietanę i cukier puder mieszając podgrzać w garnuszku na małym ogniu. Nie doprowadzić do zagotowania, bo powstanie kożuch.

Czekoladę posiekać jak najdrobniej. Wrzucić do ciepłego mleka i śmietany (cukier puder powinien ładnie się rozpuścić), podgrzewać mieszając, aż czekolada całkowicie się rozpuści i nie będzie żadnych grudek.

Dodać szczyptę chili i cynamonu, rozmieszać aż do całkowitego połączenia.

Oceń0.00 / 0

Podobne w temacie Kuchnia meksykańska

  • Żeberka z gorzką czekoladąŻeberka z gorzką czekoladąCzosnek i cebulę siekamy w drobną kostkę. Połowę czosnku podsmażamy w garnku na oleju z cebulą, imbirem,...
  • Texas chilliTexas chilliCebulę pokroić w jak najdrobniejszą kostkę i zeszklić w garnku na oleju. Do cebuli dodajemy mięso i dusimy....
  • EnchilladasEnchilladasMięso podsmażyć na oleju na dużym ogniu z solą i pieprzem. Wyjąć do miski, a w jego miejsce wrzucić pokrojoną...
  • Kurczak w sosie czekoladowym - mole poblanoKurczak w sosie czekoladowym -...W garnku o szerokim dnie rozgrzewamy smalec i obsmażamy w nim ze wszystkich stron kawałki kurczaka, aż...

Skomentuj Czekolada po meksykańsku

Gość

Podobne do Czekolada po meksykańsku

Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl