Cukinia z żółtym serem

Cukinia z mozzarellą Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Cukinię myjemy, obieramy, kroimy na grube plastry, przyprawiamy do smaku, obsypujemy tymiankiem z każdej strony.
/ 03.07.2018 14:02
Cukinia z mozzarellą Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja

Składniki
średnia cukinia
plastry żółtego sera
sól, pieprz
tymianek
olej

Sposób przygotowania

Cukinię myjemy, obieramy, kroimy na grube plastry, przyprawiamy do smaku, obsypujemy tymiankiem z każdej strony.

Kładziemy na patelnię i obsmażany na złocisto.



Na koniec kładziemy plasterek żółtego sera i na kilka chwil przykrywamy patelnię, żeby ser się rozpuścił.

Redakcja poleca

REKLAMA