Polki.pl
kom. (0)

Cielęcina z pieczarkami


Składniki
0.75 kg cielęciny bez kości,
20 dkg pieczarek,
20 dkg kurczaka - duszonego lub pieczonego,
2 łyżki ketchupu,
1 szkl. bulionu,
2 łyżeczki żelatyny,
sól,
pieprz.

Sposób przygotowania
Cielęcinę umyć, natrzeć solą i pieprzem.

Kurczka zemleć.

Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju. Wymieszać z kurczakiem i ketchupem, doprawić. Cielęcinę naciąć wzdłuż, w szczelinę nałożyć farsz. Owinąć w folię aluminiową, ułożyć w brytfannie.

Piec 40 min. w temp. 180º C. Żelatynę namoczyć, po czym rozpuścić ją w gorącym bulionie. Mięso pokroić w grube plastry. Ułożyć na półmisku i zalać schłodzonym bulionem. Wstawić do lodówki na 3 - 4 h.
Oceń0.00 / 0

Podobne w temacie Cielęcina

  • Żeberka cielęce duszoneŻeberka cielęce duszoneŻeberka obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, wsypać mąkę, zrumienić, wlać tyle zimnej wody, by...
  • Pieczona cielęcinaMięso nacieramy rozkruszonymi ziarnami jałowca. Wszystkie składniki marynaty mieszamy...
  • Uśmiechnięte kotlecikiUśmiechnięte kotlecikiZmiel mięso w maszynce razem z cebulą, marchewką i pietruszką. Następnie dodaj Delikat Knorr i jajko.
  • Cielęcina w potrawce z kartoflamiCielęcina w potrawce z kartoflamiZagotować w szybkowarze 2 szklanki wody z przyprawą "Jarzynka", cebulą, goździkami; solą, pieprzem i...

Skomentuj Cielęcina z pieczarkami

Gość

Podobne do Cielęcina z pieczarkami

Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl