Polki.pl
kom. (0)

Cielęcina z pieczarkami


Składniki
0.75 kg cielęciny bez kości,
20 dkg pieczarek,
20 dkg kurczaka - duszonego lub pieczonego,
2 łyżki ketchupu,
1 szkl. bulionu,
2 łyżeczki żelatyny,
sól,
pieprz.

Sposób przygotowania
Cielęcinę umyć, natrzeć solą i pieprzem.

Kurczka zemleć.

Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju. Wymieszać z kurczakiem i ketchupem, doprawić. Cielęcinę naciąć wzdłuż, w szczelinę nałożyć farsz. Owinąć w folię aluminiową, ułożyć w brytfannie.

Piec 40 min. w temp. 180º C. Żelatynę namoczyć, po czym rozpuścić ją w gorącym bulionie. Mięso pokroić w grube plastry. Ułożyć na półmisku i zalać schłodzonym bulionem. Wstawić do lodówki na 3 - 4 h.
Oceń0.00 / 0

Podobne w temacie Cielęcina

  • Cielęcina w sosie piwnymCielęcina w sosie piwnymCielęcinę umyć, osuszyć i naszpikować w poprzek włókien pokrojoną w paseczki słoniną. Na głębokiej patelni...
  • Klopsiki w jarzynachKlopsiki w jarzynachZmielić mięso z wcześniej namoczoną i odciśniętą bułką...
  • Uśmiechnięte kotlecikiUśmiechnięte kotlecikiZmiel mięso w maszynce razem z cebulą, marchewką i pietruszką. Następnie dodaj Delikat Knorr i jajko.
  • Cielęcina w sosie wiśniowymCielęcina w sosie wiśniowymKotlety ponacinać, by nie skręcały się podczas smażenia. Natrzeć olejem, przyprawić pieprzem. Zasmażkę...

Skomentuj Cielęcina z pieczarkami

Gość

Podobne do Cielęcina z pieczarkami

Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl