Polki.pl
kom. (0)

Cielęcina z pieczarkami


Składniki
0.75 kg cielęciny bez kości,
20 dkg pieczarek,
20 dkg kurczaka - duszonego lub pieczonego,
2 łyżki ketchupu,
1 szkl. bulionu,
2 łyżeczki żelatyny,
sól,
pieprz.

Sposób przygotowania
Cielęcinę umyć, natrzeć solą i pieprzem.

Kurczka zemleć.

Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju. Wymieszać z kurczakiem i ketchupem, doprawić. Cielęcinę naciąć wzdłuż, w szczelinę nałożyć farsz. Owinąć w folię aluminiową, ułożyć w brytfannie.

Piec 40 min. w temp. 180º C. Żelatynę namoczyć, po czym rozpuścić ją w gorącym bulionie. Mięso pokroić w grube plastry. Ułożyć na półmisku i zalać schłodzonym bulionem. Wstawić do lodówki na 3 - 4 h.
Oceń0.00 / 0

Podobne w temacie Cielęcina

  • Cielęcina w sosie wiśniowymCielęcina w sosie wiśniowymKotlety ponacinać, by nie skręcały się podczas smażenia. Natrzeć olejem, przyprawić pieprzem. Zasmażkę...
  • Roladki cielęce z szałwiąRoladki cielęce z szałwiąMięso umyć, osuszyć. Każdy plaster przekroić na pół. Lekko posolić. Obłożyć połówką plastra szynki i...
  • Pieczona cielęcinaMięso nacieramy rozkruszonymi ziarnami jałowca. Wszystkie składniki marynaty mieszamy...
  • Zraziki cielęce w chlebieZraziki cielęce w chlebieMięso, pokrojoną na kosteczkę marchewkę i pietruszkę smażyć na rozgrzanym oleju, podlać odrobiną wody i...

Skomentuj Cielęcina z pieczarkami

Gość

Podobne do Cielęcina z pieczarkami

Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl