Polki.pl
kom. (0)

Ciasto serowo-makowe


Sk豉dniki
Ciasto serowe:
1,2 kg bia貫go sera,
30 dag mas豉,
40 dag cukru pudru,
6 jaj,
2 造磬i m彗i ziemniaczanej

Ciasto makowe:
25 dag maku,
35 dag cukru pudru,
6 jaj,
4 造磬i m彗i,
造瞠czka proszku do pieczenia,
bakalie,
olejek migda這wy lub rumowy

Na polew:
2 造磬i margaryny,
2 造磬i mleka,
2 造磬i kakao,
2 造磬i cukru

Sposób przygotowania
Najpierw przygotowujemy ciasto serowe: mas這, cukier, ó速ka ucieramy do bia這軼i dodaj帷 po trochu zmielony ser i m彗 ziemniaczan. Na koniec wrzucamy bakalie oraz pian ubit z bia貫k i delikatnie mieszamy. Nast瘼nie zabieramy si za ciasto makowe: mak parzymy, mielimy w maszynce. ó速ka ucieramy z cukrem do bia這軼i, dodajemy mak i m彗 z proszkiem, starannie mieszamy, a na ko鎍u dodajemy bakalie i pian ubit z bia貫k.
Do wysmarowanej t逝szczem formy wy這篡 najpierw ciasto serowe, a potem makowe i wstawi do gor帷ego piekarnika (180 stopni). Pieczemy 45-55 minut. Po dwie 造磬i margaryny, mleka, kakao i cukru. Wszystkie sk豉dniki zagotowa, mieszaj帷. Upieczone i wystudzone ciasto pola polew.
Oce3.08 / 13

Podobne w temacie Ciasta

Skomentuj Ciasto serowo-makowe

Go嗆

Podobne do Ciasto serowo-makowe

Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wys豉nie formularza jest jednoznaczne z akceptacj Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl