Polki.pl
kom. (0)

Babka miodowa

Składniki

  • 125 g śmietany
  • 200 g miodu
  • 3 jaja
  • 100 g masła
  • 400 g mąki
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 g płatków migdałowych
  • 200 g kandyzowanej skórki cytrynowej

Sposób przygotowania

Śmietanę ubić z miodem, jajami i masłem. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i skórkę.

Formę do babek wysmarować masłem i wysypać pokruszonymi płatkami migdałowymi, nałożyć ciasto. Piec 70 min. w 175 stopniach.

Oceń3.33 / 3
Redakcja poleca

Podobne w temacie Ciasta

  • Tarta z gruszkami i cranberryTarta z gruszkami i cranberryJednym z atutów jesieni są gruszki, które o tej porze roku są wyjątkowo słodkie i soczyste. Można je jeść na...
  • Słoneczny sernik mangoSłoneczny sernik mangoSernik na zimno – idealne ciasto na gorące dni! Lekkie, puszyste i owocowe osłodzi upalne popołudnie...
  • Babeczki z jagodami Goji i orzechami laskowymi tartymiBabeczki z jagodami Goji i...Jaja ubić z cukrem i cukrem z prawdziwa wanilią. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, całość zmiksować. Dodać...
  • Jagodowe muffinkiJagodowe muffinkiMasło roztopić na średnim ogniu i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować przez około 2 minuty aż nabierze...

Skomentuj Babka miodowa

Gość

Podobne do Babka miodowa

Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl