Polki.pl
kom. (0)

Babka miodowa

Składniki

  • 125 g śmietany
  • 200 g miodu
  • 3 jaja
  • 100 g masła
  • 400 g mąki
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 g płatków migdałowych
  • 200 g kandyzowanej skórki cytrynowej

Sposób przygotowania

Śmietanę ubić z miodem, jajami i masłem. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i skórkę.

Formę do babek wysmarować masłem i wysypać pokruszonymi płatkami migdałowymi, nałożyć ciasto. Piec 70 min. w 175 stopniach.

Oceń3.33 / 3
Redakcja poleca

Podobne w temacie Ciasta

  • Jagodowe muffinkiJagodowe muffinkiMasło roztopić na średnim ogniu i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować przez około 2 minuty aż nabierze...
  • Drożdżowe ciasto wielkanocneWielkanocne wianuszki drożdżoweAlternatywa dla tradycyjnej wielkanocnej babki - pulchne wianuszki drożdżowe! Pyszny wypiek na święta...
  • Orzechowy sernik na zimnoOrzechowy sernik na zimnoNa drobnej tarce zetrzeć orzechy włoskie, najlepiej dobrej jakości, jak na przykład Bakalland. Następnie na...
  • Minitarty z malinamiMinitarty z malinami125 g cukru zmieszać w dużej misce z mąką, dodać jajko i miękkie masło. Z masy wyrobić kruche ciasto i...

Skomentuj Babka miodowa

Gość

Podobne do Babka miodowa

Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl