Polki.pl
kom. (1)

Wątróbki drobiowe opiekane

Składniki

  • 30 dag wątróbek z drobiu
  • 20 dag cebuli
  • 1 łyżka oliwy lub oleju
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki umytej posiekanej naci pietruszki

Sposób przygotowania

Wątróbki umyć, oczyścić, obsuszyć. Każdą przekrajać na pół. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w piórka, posolić, ogrzewać na patelni mieszając, aż zmięknie i nieco zżółknie. Patelnię, powleczoną powłoką typu teflon, posmarować oliwą lub olejem, rozgrzać.

Na rozgrzaną patelnię włożyć wątróbki, obrumienić, osolić. Do wątróbek dodać cebulę, oprószyć pieprzem, skropić wrzącą wodą. Dusić kilka minut pod przykryciem na małym ogniu.

Uduszone wątróbki wyłożyć na półmisek, posypać posiekaną nacią pietruszki. Podawać z dodatkiem pieczywa lub ziemniaków i z surówką z pomidorów.




Oceń 5,00 / 1
Redakcja poleca

Podobne w temacie Drób

Skomentuj Wątróbki drobiowe opiekane

Gość We-Dwoje.pl
Komentujesz jako dsfdsfds  /  Wyloguj sięZarejestruj się  /  Zaloguj się

Podobne do Wątróbki drobiowe opiekane

Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl


Forum Przepisy kulinarne