Walentynkowe muffinki z serduszkami

Twój ukochany na pewno ucieszy się ze słodkiego prezentu!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Walentynkowe muffinki z serduszkami
Fotolia
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 150 g czekolady deserowej
  • 200 g mąki pszennej
  • 100 g roztopionego masła
  • 2 jajka
  • 80 g cukru trzcinowego
  • 4 łyżki kakao
  • cynamon
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka sody
  • 150 ml mleka
  • bita śmietana
  • gotowe serduszka do dekoracji (np. z czekolady)
Muffinki z dyni - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
1. Czekoladę drobniutko pokrój.
2. Do miski wsyp mąkę, kakao, cukier, proszek do pieczenia, odrobinę cynamonu. Wymieszaj.
3. Dodaj pokrojoną czekoladę i ponownie wymieszaj.
4. W drugiej misce wymieszaj roztopione masło, jajka i mleko.
5. Połącz ze sobą obie masy.
6. Masę przełóż do papilotek.
7. Muffinki piecz w 200 stopniach przez około 20 minut.
8. Wystudzone muffiny ozdabiaj bitą śmietaną i serduszkami.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)