Meksykańskie sincronizadas

Ognista przekąska!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Meksykańskie sincronizadas
serwis prasowy TABASCO®
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 6 łyżeczek tabasco
  • 160 g startego sera
  • 6 cienkich plasterków szynki, pokrojonych w paski (o szerokości 1,3 cm)
  • 2 dojrzałe awokado, obrane i pokrojone w plasterki
  • 1/3 szklanki posiekanych pomidorów
  • 1/4 szklanki posiekanej kolendry
Tajskie burrito - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na meksykańskie sincronizadas!

  1. Każdą z 6 tortilli posmaruj ok. 1/2 łyżeczki sosu tabasco, posyp je połową sera.
  2. Połóż paski szynki, plasterki awokado, posiekane pomidory, kolendrę i pozostały ser.
  3. Posmaruj jedna stronę pozostałych 6 tortilli resztą sosu tabasco i tą stroną połóż na przygotowanych tortillach, tworząc kanapki sincronizadas.
  4. Na elektrycznym grillu lub średniej patelni smaż każdą z sincronizadas na średnim gazie, aż tortille będą chrupiące i lekko brązowe z każdej strony, a ser się roztopi.
  5. Przełóż na talerz, pokrój w trójkąty i podawaj z dodatkiem tabasco.
Materiały prasowe, TABASCO ®

Zobacz inne pomysły na meksykańskie dania:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)