Blok bakaliowy z białej czekolady

Pyszny deser kuszący obfitością bakalii!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Blok bakaliowy z białej czekolady
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 20 dag dobrej białej czekolady
  • 1/2 szklanki orzechów laskowych
  • 1/2 szklanki pistacji
  • 1/2 szklanki suszonej żurawiny
  • 1/4 szklanki kandyzowanej skórki cytrynowej
  • 1/4 szklanki orzechów nerkowca
Śmietanowiec z galaretką - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
1. Orzechy ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 190°C.
2. Podpieczone wyjmij i ostudź.
3. Czekoladę rozpuść na parze.
4. Połowę orzechów i żurawiny oraz całą skórkę cytrynową wymieszaj z czekoladą.
5. Niezbyt dużą prostokątną foremkę wyłóż papierem do pieczenia, wylej masę czekoladową z orzechami.
6. Wierzch posyp resztą orzechów i żurawiny.
7. Delikatnie wciśnij w czekoladę.
8. Odstaw do lodówki na 2 godziny.
9. Przed podaniem pokrój.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)