Dania z wołowiny

Dania z wołowiny to dobry pomysł na syty, a zarazem wykwintny obiad. Gulasz wołowy, bitki, pieczenie czy zrazy - wypróbuj nasze propozycje!


Dania z wołowiny charakteryzują się tym, że mają zdecydowany, unikatowy smak. W zależności od tego, jakiej marynaty użyjemy do mięsa wołowego, możemy spodziewać się innej kompozycji smakowej. Dania z wołowiny są na tyle wyjątkowe, że nie przygotowujemy ich zbyt często - warto jednak wiedzieć, jak odpowiednio przygotować steki, hamburgery czy polędwiczki wołowe!



Zobacz nasze przepisy na dania z wołowiny!




 

Mielone z piekarnika
Mielone z piekarnika
Pod koniec pieczenia na każdy kotlet mielony możesz położyć plasterek żółtego sera.
Czytaj więcej
Sałatka z fasolki szparagowej z wołowiną
Sałatka z fasolki szparagowej z wołowiną
Fasolka szparagowa wpołączeniu z wołowina pozwoli ci stworzyć fantastyczną sałatkę. Sprawdź nasz przepis!
Czytaj więcej
Pieczeń rzymska z jarzynką w śmietanie - przepis
Pieczeń rzymska z jarzynką w śmietanie - przepis
Do pieczeni rzymskiej możesz podać miseczkę z sosem, np. chrzanowym. Pieczeń świetnie smakuje także na zimno, do kanapek
Czytaj więcej
Polędwica z żurawiną
Polędwica z żurawiną
Polędwica podana z kwaśnym sosem żurawinowym zachwyci podniebienia twoich najbliższych.
Czytaj więcej
Wołowina z ziemniakami
Wołowina z ziemniakami
Miękka i pełna smaku wołowina z ziemniakami może stanowić główne danie podczas rodzinnego przyjęcia - komunii, urodzin czy imienin.
Czytaj więcej
Klopsiki z patelni ze Szwecji
Klopsiki z patelni ze Szwecji
Pół godziny i danie, jakim są szwedzkie klopsiki z patelni gotowe! Sprawdź sama!
Czytaj więcej
Polędwica wołowa z sosem pomidorowym
Polędwica wołowa z sosem pomidorowym
Polędwica wołowa z sosem pomidorowym to proste i wykwintne danie, którego musisz spróbować!
Czytaj więcej
Udziec wołowy faszerowany papryką
Udziec wołowy faszerowany papryką
Do farszu do wołowiny możesz dodać po kawałku kolorowej papryki. Pieczeń będzie bardziej apetyczna.
Czytaj więcej
Wołowina z cebulką po burgundzku
Wołowina z cebulką po burgundzku
Zamiast szalotek do mięsa wołowego można dodać ostrzejsze w smaku cebulki dymki. Tę potrawę w Burgundii tradycyjnie serwuje się z czosnkowymi grzankami.
Czytaj więcej
Zrazy wołowe w sosie grzybowym
Zrazy wołowe w sosie grzybowym
Idealny dodatek do zrazów wołowych to kasza. Najlepiej podać mięso tradycyjnie, z wyborną kaszą gryczaną Świetny jest też pęczak lub kasza jęczmienna.
Czytaj więcej
Boeuf strogonow
Boeuf strogonow
Jeśli chcesz nieco zaostrzyć smak strogonowa, pod koniec duszenia dodaj do niej 1-2 pokrojone w kostkę, kiszone ogórki. Wcześniej możesz je obrać ze skórki.
Czytaj więcej
Soczysty befsztyk
Soczysty befsztyk
Soczysty befsztyk z młodymi ziemniaczkami to bardzo smaczne danie obiadowe. Wypróbuj nasz przepis!
Czytaj więcej
Zapiekanka z wołowiną i ziemniakami
Zapiekanka z wołowiną i ziemniakami
Zapiekanka z wołowiną i ziemniakami posmakuje Twoim najbliższym jak żadne inne danie!
Czytaj więcej
Hamburger z jajkiem
Hamburger z jajkiem
Jeśli chcesz nieco zmienić smak dania, jakim jest hamburger z jajkiem, do masy mięsnej dodaj posiekaną natkę pietruszki, bazylię lub oliwki.
Czytaj więcej
ZapytanieKategoria
 

Zobacz także

 
 
Kalkulator BMI
Waga Wzrost
Oblicz