Polki.pl
kom. (0)

Sznycle cielęce

Składniki

  • 8 cienkich sznycli cielęcych
  • 2 cytryny (dobrze umyte)
  • 3 łyżki oleju
  • 1/8 l białego wina
  • 2 łyżki masła
  • melisa
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól

Sposób przygotowania

Sznycle skropić sokiem z 1/2 cytryny. Rozgrzać olej na patelni i smażyć sznycle 2 - 3 minuty na kolor złotobrązowy.

Sznycle przyprawić, wyjąć i trzymać w cieple. Olej zlać. Pozostałości ze smażenia rozprowadzić sokiem z 1/2 cytryny i białym winem, trochę wygotować. Masło domieszać do sosu, dodać do smaku szczyptę soli i pieprzu.

Sznycle przybrać plasterkami cytryny i melisą.




Oceń 5,00 / 1

Jak wybrać mikser i blender?

 
 

Zobacz także

 
 

Podobne w temacie Cielęcina

Skomentuj Sznycle cielęce

Gość We-Dwoje.pl
Komentujesz jako dsfdsfds  /  Wyloguj sięZarejestruj się  /  Zaloguj się

Podobne do Sznycle cielęce

  • Cielęcina w sosie pieczarkowymCielęcinaCielęcina w sosie pieczarkowymKulinarny przepis na cielęcinę w sosie pieczarkowym. Mięso i grzyby umyć, osączyć i pokroić w drobne paski. Obraną cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni.więcej »
  • Cielęcina w sosie wiśniowymCielęcinaCielęcina w sosie wiśniowymKotlety ponacinać, by nie skręcały się podczas smażenia. Natrzeć olejem, przyprawić pieprzem. Zasmażkę podsmażyć na złoty kolor.więcej »
  • CielęcinaNadziewana cielęcinaNadziewana cielęcina. Mięso umyć, osuszyć, zrobić dość głębokie nacięcie. Natrzeć mięso zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Pieczarki, seler i paprykę umyć, z selera oberwać listki, a paprykę pokroić w...więcej »
  • CielęcinaPieczona cielęcinaMięso nacieramy rozkruszonymi ziarnami jałowca. Wszystkie składniki marynaty mieszamy...więcej »
  • CielęcinaCielęcina z pieczarkamiPieczarki oczyścić, pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju. Wymieszać z kurczakiem i ketchupem, doprawić. Cielęcinę naciąć wzdłuż, w szczelinę nałożyć farsz. Owinąć w folię aluminiową, ułożyć w brytfanniewięcej »
  • Cielęcina w potrawce z kartoflamiCielęcinaCielęcina w potrawce z kartoflamiZagotować w szybkowarze 2 szklanki wody z przyprawą "Jarzynka", cebulą, goździkami; solą, pieprzem i czosnkiem Wrzucić pokrojone na małe kawałki mięso, na wierzchu ustawić perforowaną wkładkę z oczyszczonymi i...więcej »
  • Potrawka cielęcaCielęcinaPotrawka cielęcaOczyszczony i umyty mostek pokroić na porcje, włożyć do wrzącej, osolonej wody i gotować ok. 30 minut. Dodać obraną i umytą cebulę, listek laurowy, pieprz, imbir i czosnek. Ugotować, wyjąć mięso i przetrzeć do...więcej »
  • Cielęcina w sosie piwnymCielęcinaCielęcina w sosie piwnymCielęcinę umyć, osuszyć i naszpikować w poprzek włókien pokrojoną w paseczki słoniną. Na głębokiej patelni rozgrzać masło, do momentu, aż się spieni, następnie obsmażyć mięso ze wszystkich stron i na koniec...więcej »
  • Filety cielęceCielęcinaFilety cielęceFilety rozbić, posolić, obtoczyć w jajku i w tartej bułce. Obsmażyć na gorącej oliwie. Gdy nabiorą złotawego koloru, przełożyć je do garnka, a w reszcie oliwy dusić posiekaną cebulę, czosnek i natkę pietruszki.więcej »
  • Zraziki cielęce w chlebieCielęcinaZraziki cielęce w chlebieMięso, pokrojoną na kosteczkę marchewkę i pietruszkę smażyć na rozgrzanym oleju, podlać odrobiną wody i krótko dusić na małym ogniu (ok 3-4 minut).więcej »
  • Gulasz cielęcyCielęcinaGulasz cielęcyMięso myjemy, obsączamy, kroimy w dużą kostkę, przyprawiamy i obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy na nim cielęcinę. Paprykę czyścimy z nasion i błon, kroimy w paski. Obraną cebulę kroimy w...więcej »
  • Filet cielęcy po królewskuCielęcinaFilet cielęcy po królewskuMięso umyć, zdjąć błonę, pokrajać w poprzek włókien na 8 kawałków. Rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą, formować ręką i nożem nadając im kształt wydłużonego liścia, posypać przyprawami i mąką. Smażyć na...więcej »
  • Pieczeń cielęcaCielęcinaPieczeń cielęcaMięso umyć, rozbić tłuczkiem, natrzeć "vegetą", posypać zmielonymi suszonymi grzybami. Trzy jaja ugotować na twardo, obrać i posiekać.więcej »
  • Zwijki cielęceCielęcinaZwijki cielęceMięso umyć, zdjąć błonę, pokroić ukośnie na 4 porcje, rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą na cienkie płaty. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, usmażyć. Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku, odcisnąć,...więcej »
  • Zobacz podobne do Sznycle cielęcewięcej podobnych
Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl


Forum Przepisy kulinarne