Polki.pl
kom. (0)

Sznycle cielęce

Składniki

  • 8 cienkich sznycli cielęcych
  • 2 cytryny (dobrze umyte)
  • 3 łyżki oleju
  • 1/8 l białego wina
  • 2 łyżki masła
  • melisa
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól

Sposób przygotowania

Sznycle skropić sokiem z 1/2 cytryny. Rozgrzać olej na patelni i smażyć sznycle 2 - 3 minuty na kolor złotobrązowy.

Sznycle przyprawić, wyjąć i trzymać w cieple. Olej zlać. Pozostałości ze smażenia rozprowadzić sokiem z 1/2 cytryny i białym winem, trochę wygotować. Masło domieszać do sosu, dodać do smaku szczyptę soli i pieprzu.

Sznycle przybrać plasterkami cytryny i melisą.




Oceń 5,00 / 1
Redakcja poleca

Podobne w temacie Cielęcina

Skomentuj Sznycle cielęce

Gość We-Dwoje.pl
Komentujesz jako dsfdsfds  /  Wyloguj sięZarejestruj się  /  Zaloguj się

Podobne do Sznycle cielęce

  • Roladki cielęce z szałwiąCielęcinaRoladki cielęce z szałwiąMięso umyć, osuszyć. Każdy plaster przekroić na pół. Lekko posolić. Obłożyć połówką plastra szynki i zrolować. Na roladki włożyć listki szałwii i przymocować wykałaczkami. W rondlu rozgrzać oliwę....więcej »
  • Żeberka cielęce duszoneCielęcinaŻeberka cielęce duszoneŻeberka obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, wsypać mąkę, zrumienić, wlać tyle zimnej wody, by zatopiła żeberka. Włożyć oczyszczoną i pokrojoną cebulę, posolić i popieprzyć.więcej »
  • Filety cielęceCielęcinaFilety cielęceFilety rozbić, posolić, obtoczyć w jajku i w tartej bułce. Obsmażyć na gorącej oliwie. Gdy nabiorą złotawego koloru, przełożyć je do garnka, a w reszcie oliwy dusić posiekaną cebulę, czosnek i natkę pietruszki.więcej »
  • Zrazy cielęceCielęcinaZrazy cielęceUmyte pieczarki drobno pokroić, podsmażyć na oleju, natkę posiekać. Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć, wymieszać z pieczarkami i natką, doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Mięso...więcej »
  • Zraziki cielęce w chlebieCielęcinaZraziki cielęce w chlebieMięso, pokrojoną na kosteczkę marchewkę i pietruszkę smażyć na rozgrzanym oleju, podlać odrobiną wody i krótko dusić na małym ogniu (ok 3-4 minut).więcej »
  • Zrazy cielęce zwijaneCielęcinaZrazy cielęce zwijaneMięso umyć, zdjąć błonę, pokroić ukośnie na 4 porcje, rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą na cienkie płaty. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, usmażyć. Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku, odcisnąć,...więcej »
  • Zwijki cielęceCielęcinaZwijki cielęceMięso umyć, zdjąć błonę, pokroić ukośnie na 4 porcje, rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą na cienkie płaty. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, usmażyć. Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku, odcisnąć,...więcej »
  • Zobacz podobne do Sznycle cielęcewięcej podobnych
Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl


Forum Przepisy kulinarne