Polki.pl
kom. (0)

Surówki - smaczne, zdrowe, szybkie

Strona 1 z 6

Każdy z nas wie, ze warto jeść surówki, bo są zdrowe. Ale tak naprawdę nie zdajemy sobie sprawy z tego, ile potrzebnych witamin i składników odżywczych można znaleźć w surówkach z kapusty białej, czerwonej, kiszonej, z kapusty pekińskiej, czy zielonej sałaty.

O zaletach spożywania warzyw i owców nie trzeba raczej nikogo przekonywać. Warzywa i owoce to cenne źródło witamin, składników mineralnych i błonnika, bez których organizm nasz nie może prawidłowo funkcjonować. Dieta bogata w warzywa zmniejsza ryzyko chorób układu sercowo-naczyniowego, zmniejsza ryzyko wystąpienia cukrzycy, chroni przed nowotworami, obniża ciśnienie krwi, zapobiega otyłości.

Surówki - smaczne, zdrowe, szybkie Surówki - smaczne, zdrowe, szybkie Surówki - smaczne, zdrowe, szybkie

Ponieważ poszczególne warzywa różnią się nie tylko kolorem i smakiem, ale także wartością odżywczą, dlatego więc powinniśmy jak najczęściej spożywać surówki, by dostarczać różnorodnych warzyw, a tym samym cennych dla naszego organizmu składników.

Zobaczcie kilka ciekawych przepisów na różnorodne surówki, idealne jako dodatek do obiadu.



  • 1
  •   z 6 

Oceń 5,00 / 2

Kuchnia Anny Jurksztowicz: surówka z kapusty

 
 

Zobacz także

 
 

Podobne w temacie Kulinarne różności

Skomentuj Surówki - smaczne, zdrowe, szybkie

Gość We-Dwoje.pl
Komentujesz jako dsfdsfds  /  Wyloguj sięZarejestruj się  /  Zaloguj się

Podobne do Surówki - smaczne, zdrowe, szybkie

Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl