Na Zachodzie słodkie bufety weselne są modne od wielu lat, w Polsce dopiero się pojawiają! Candy bar to trend, który podbija serca gości weselnych, szczególnie tych najmniejszych.
Fot. Fotolia
Candy bary, czyli stoły ze słodkościami robią furorę na przyjęciach weselnych. Oprócz tradycyjnych ciast, znajdują się na nim drobne słodycze w barwach dopasowanych do koloru przewodniego przyjęcia. Najczęściej są to: kolorowe orzeszki w czekoladzie, małe ciasteczka, cukierki, żelki, ptasie mleczko, lizaki, draże, pralinki, a furorę robią:
- patery z muffinkami;
- deserki w kieliszkach;
- lizaki do chrupania;
- czekoladowa fontanna z owocami;
- popcorn;
- wata cukrowa.
Słodki bufet, to również atrakcyjna ozdoba sali weselnej, dlatego powinien być idealnie dopracowany i zachwycać gości swoją estetyką - elegancko wyeksponowanymi słodyczami i dekoracjami. Dobrze odnajdują się tu papierowe, wiszące szyldy, kolorowe pudełka, barwne wstążki, ozdobne słoiczki i patery ze szklanymi pokrywami.
Dekoracja stołu powinna być spójna z kolorystyką i aranżacją lokalu, w którym odbywa się wesele.
Fot. Fotolia
Nam najbardziej przypadły do gustu candy bary w kolorze baby blue połączonym z brązem oraz w różnych odcieniach różowego. Zobaczcie sami!
Różowy stół ze słodkościami
Żaden inny kolor nie kojarzy się ze słodyczą tak jak różowy. Świetnie pasuje do ślubnej bieli, błękitu i kompozycji ombre. Tylko spójrzcie!
Zdjęcia: Fotolia (5)
Niebieski stół ze słodkościami
Niebieski, szczególnie odcień baby blue, to najmodniejszy kolor dodatków weselnych 2014 roku. Wygląda delikatnie, świeżo i... bardzo słodko!
Zdjęcia: Fotolia (6)