Sztuka podejmowania gości, czyli udane przyjęcie

W dużym bądź małym kręgu, z okazji ślubu, chrzcin, parapetówki, spotkania biznesowego lub bez okazji – powodów do wspólnego świętowania jest wiele. Jednak bez względu na to, czy zapraszamy przyjaciela na kawę, czy organizujemy bankiet na kilkadziesiąt osób, staramy się w roli gospodarza wypaść jak najlepiej. Jak przygotować przyjęcie, aby było ono udane?

Jak usadzić gości, by nikt nie czuł się pominięty? W jaki sposób ułożyć sztućce, a jak kieliszki? Kto powinien zamawiać, a kto płacić podczas spotkania w restauracji? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziecie w poradniku "Sztuka podejmowania gości, czyli udane przyjęcie".

Praktyczne rady i wskazówki ułatwią zaplanowanie przyjęcia z każdej okazji i wybrnięcie z kłopotliwych sytuacji. W książce znajdziemy rady pomocne w zorganizowaniu przyjęcia – począwszy od stosownego zaproszenia i odpowiedniego powitania, poprzez przygotowanie posiłku, aż po tematy rozmów przy stole. Autorka przedstawia rozmaite pomysły na eleganckie świętowanie w domu i restauracji, na to jak powinny wyglądać spotkania biznesowe, a jak niezapomniane urodziny czy kinderbale dla przedszkolaków. To znakomity poradnik dla tych, którzy chcą czuć się pewnie i swobodnie w roli gospodarzy i sprawić, by ich goście zawsze byli zadowoleni.

Jak pomóc piersiom wrócić do formy po ciąży i karmieniu piersią?

Premiera książki 23 listopada
Książce patronują: Wieszjak.pl, NaWidelcu.pl

Autor: Elisabeth Bonneau
Wydawnictwo RM
ISBN 978-83-7243-786-0
Stron 128
Format: 165x210 mm
Cena 29,90 zł
Oprawa broszurowa
Odwiedź nas w Internecie: www.rm.com.pl

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)