Czy wiesz jak dobrze dobrać alkohol do potrawy?

Zawsze warto starannie przemyśleć dobór alkoholu. Pamiętajmy, że trafnie dobrany trunek podkreśli smak serwowanych potraw.

Podczas aperitifu - możemy zaproponować dżin z tonikiem, campari z sokiem, whisky z lodem, wino białe, szampan, wódka - alkohole powinny być schłodzone.

Do przekąsek - wódki wytrawne, do słonych i ostrych można podać piwo.

Przegląd najmodniejszych dodatków, które odmienią twoją stylizację!

Dania z drobiu, ryb, ostryg, raków, jasnych mięs i wędlin - białe wino wytrawne - alkohole serwujemy w temp. pokojowej.

Ciemne mięso, dziczyzna, ciemny drób, grzybów, pasztetów - czerwone wino w temp. pokojowej.

Do deserów - stawiamy wino słodkie w temp. pokojowej.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)